Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy toxikologie (KRA / XZTOX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / XZTOX - Základy toxikologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. týden Multidisciplinární povaha vědního oboru toxikologie. Krizová toxikologie, její místo a úloha v medicíně.3. - 4. týden Toxikologicky významné, průmyslově vyráběné anorganické chemické látky.5. - 6. týden Toxikologicky významné, průmyslově vyráběné organické chemické látky.7. - 8. týden Léky a toxické noxy zdravotnického prostředí.9. - 10. týden Bojové otravné látky a pesticidy.11. týden Rostlinné jedy.12. týden Živočišné jedy.13. týden Jedy sinic, plísní a hub.14. týden Mikrobiální jedy.Semináře:1. - 2. týden Toxikománie.3. - 6. týden Průmyslové jedy.7. - 10. týden Přírodní jedy a jejich význam v běžném životě.11. - 12. týden Nebezpečí chemického terorismu a chemické války.13. - 14. týden Chemické havárie a jejich krizový management.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni posoudit míru nebezpečí běžných toxických látek, navrhnout obecná a nezbytná bezpečnostní opatření při styku s nimi a podílet se na řešení mimořádných událostí spojených s použitím toxických látek nebo s jejich únikem do prostředí.

Literatura

Patočka, J.:. Úvod do obecné toxikologie. Praha, Manus, 2003. Patočka, J. a kol.:. Vojenská toxikologie. Praha, Grada, 2004. Prokeš, J. a kol.:. Základy toxikologie. Praha, Galén, 2005. Pelcová, D. a kol.:. Nejčastější otravy a jejich terapie. Praha, Galén, 2000. Patočka, J., Mika, O. Ochrana před chemickým terorismem. Jihočeská univerzita, 2007. ISBN 978-80-7040-934-3.Horák, J., Linhart, I., Klusoň, P.:. Úvod do toxikologie a ekologie pro chemiky. Praha, VŠCHT, 2004.

Požadavky

Zpracování seminární práce a její prezentace.

Garant

Ing. Kristýna Šimák Líbalová

Vyučující

Ing. Kristýna Šimák Líbalová