Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologické zbraně (KRA / YBIOZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / YBIOZ - Biologické zbraně, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. týden Dezinfekce, dekontaminace a sterilizace.3. týden Imunizace.4. - 5. týden Laboratorní techniky pro průkaz infekčního agens.6. - 7. týden Antibiotika a chemoterapeutika.8. - 9. týden Import nebezpečné nákazy, bioterorismus a biologická válka.10. - 11. týden Epidemický proces, zdravotnická a protiepidemická opatření.12. - 13. týden Variola. Lassa. Ebola. Dengue. Ruská jarně-letní encefalitida. Brucelóza. Tularémie. Mor. Cholera.Břišní tyfus. Bacilární dysenterie. Stafylokoková enterotoxikóza. Antrax. Botulismus. Rickettsiózy. Hantavirózy.14. týden Nově se objevivší nebezpečné infekce.

Získané způsobilosti

Zkouška z fyziologie člověka. Znalosti funkcí imunitního systému a základních pojmů toxikologie, mikrobiologie.Schopnost studia z různých informačních zdrojů a posouzení validity studovaných informací.

Literatura

Príkazský, V., Príkazská, M. Biologické zbraně - informace pro veřejnost. Zprávy CEM (SZÚ Praha), 2001. BEDNÁŘ, M. Lékařská mikrobiologie (část venovaná parazitózám). Marvil Praha, 1994. Beran, J. a kol. Možnosti diagnostiky, izolace a léčby nemocných a zasažených bojovými biologickými prostředky. 2002.

Požadavky

ZÁPOČET:Absolvování všech přednášek. prokázání dalších znalostí získaných samostudiem

Garant

Ing. Lenka Brehovská, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lenka Brehovská, Ph.D.