Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bez. pol. st., obrana st. a její zajišť. (KRA / YBPOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / YBPOS - Bez. pol. st., obrana st. a její zajišť., Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. týden Úvod do studia bezpečnostní politiky státu, obrany státu a jejího zajišťování.3. týden Bezpečnost a bezpečnostní politika (objasněné pojmů, příklady).4. - 5. týden Mezinárodní prostředí bezpečnostní politiky (OSN, EU, NATO).6. - 8. týden Bezpečnostní politika ČR (dokumenty, bezpečnostní systém, legislativa).9. - 10. týden Ozbrojené síly ČR a ozbrojený sbor ČR.11. - 12. týden Krizové řízení ČR a ozbrojený sbor ČR.13. - 14. týden Přehled základních legislativních materiálů v ČR.Semináře:1. - 14. týden Seminární rozbor legislativy, norem a dalších dokumentů týkajících se bezpečností politiky státu a obranystátu a jejího zajišťování.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu Mezinárodní prostředí bezpečnostní politiky získají studenti způsobilost:- orientovat se v mezinárodních souvislostech krizových, bezpečnostních a obranných situací,- pokračovat v podrobném studiu o jednotlivých aktérech mezinárodního bezpečnostního prostředí,- připravit se pro dílčí spolupráci s jednotlivými složkami mezinárodních organizací,- vnímat krizové situace a své praktické úkoly v mezinárodních souvislostech

Literatura

Janošec, J. a kol. Bezpečnost a obrana České republiky 2015-2025. MO ČR-AVIS, Praha, 2005. Janda, J. a kol.:. Bezpečnostní politika České republiky. Ústav mezinárodních vztahů, Praha, 1996. Janošec, J. a kol. Bílá kniha o obraně ČR. ÚSS VA, Brno, 2003. JANOŠEC, Josef. Základy o NATO. Strategická koncepce, vnitřní struktury, systém obranného plánování. VA v Brně, 2003.

Požadavky

Prezentace k zadanému tématu z obsahu předmětu. Kontrola znalostí ústní zkouškou.

Garant

Ing. Libor Líbal

Vyučující

Ing. Libor Líbal