Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interoperabilita (KRA / YINOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / YINOP - Interoperabilita, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. týden Úvod do studia předmětu, jeho cíl a vysvětlení základních pojmů.2. - 3. týden Operační interoperabilita a procesní přístup dle normy ISO 9001 a 9004: 2000.4. - 6. týden Počítačově podporované modelování příkladu operační interoperability s aplikovaným procesnímpřístupem. DYVELOP. Případová studie.7. - 9. týden Interoperabilita v informačních systémech.10. týden Trénink technické a operační interoperability prostřednictvím terénní videokonference. Případová studie.11. týden Trénink technické a operační interoperability s využitím bezdrátové videokonference. Případová studie.12. - 13. týden Interoperabilita v krizovém/nouzovém managementu ? knihovna ADATKM.14. týden Operační interoperabilita ? zápočtový seminář.Semináře:1. - 2. týden Základní pojmy oblasti interoperabilty.3. - 4. týden Technická interoperabilita, způsoby propojení systémů technickými prostředky.5. - 6. týden Operační interoperabilita, způsoby navázání spojení.7. - 8. týden Procedurální interoperabilita, tzn. zajištění jednoznačnosti a úplnosti předávaných informací.9. - 10. týden Interoperabilita ve vojenských systémech jako klíčový faktor úspěchu v dnešní doběmnohonárodnostních armádních svazků a nadnárodních vojenských misí.11. - 14. týden Interoperabilita v krizovém managementu. Popis a principy tohoto klíčového faktoru řešenímimořádných / krizových situací, kde se v akci účastní mnoho různorodých subjektů v závislosti na typu a rozsahusituace, fázi jejího řešení, atp. a úrovni, na které se provádí řízení jejího řešení.

Získané způsobilosti

S využitím znalostí z ostatních předmětů studenti studijního programu na základě studia předmětu Interoperabilita:- získají znalosti a přehled o interoperabilitě jako předpokladu ke zvládání procesů a jejich řízení, fungování systémů;- budou mít vědomosti o podmínkách k zajištění interoperability ve všech jejích aspektech;- tyto získané znalosti a vědomosti budou schopni konkretizovat při uplatňování interoperability v podmínkách integrovaného záchranného systému.

Literatura

Urbánek, J.F. Operační interoperabilita v tisku. Urbánek, J.F. Teorie procesů ? management environmentů. CERM, Brno, 2002.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je podmínkou absolvování všech seminářů a zpracování seminární práce.Pro udělení kolokvia je podmínkou udělení zápočtu absolvování písemné/ústní zkoušky.

Garant

Ing. Jan HorákIng. Jiří Hruška

Vyučující

Ing. Jan HorákIng. Jiří HruškaIng. Jan HorákIng. Jiří Hruška