Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logist. zabezp. IZS a podpůr. činn. (KRA / YLZIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / YLZIS - Logist. zabezp. IZS a podpůr. činn., Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. týden - Požární technika a věcné prostředky HZS2. týden - Požární technika a věcné prostředky HZS3. týden - Technické zázemí HZS4. týden - Technika a věcné prostředky dalších základních a ostatních složek IZS (např. vyčleněných sil AČR, kynologů, humanitárních organizací)5. týden - Přehled a činnost podpůrných zařízení pro řešení mimořádných událostí a krizových situací (chemické laboratoře, HZS ČR, výcviková a logistická zařízení, výzkumné ústavy a zařízení technické pomoci složek IZS)6. týden - Přehled a činnost podpůrných zařízení pro řešení mimořádných událostí a krizových situací (chemické laboratoře, HZS ČR, výcviková a logistická zařízení, výzkumné ústavy a zařízení technické pomoci složek IZS)7. týden - Speciální skupiny - lezci a potápěči v IZS8. týden - Speciální činnosti - zásahy na nebezpečné látky, dekontaminace9. týden - Speciální skupiny - letecké záchranářství a letecké hašení10. týden - Informační technologie OPIS IZS11. týden - Informační technologie OPIS IZS12. týden - Psychologická péče o příslušníky13. týden - Základy psychologie jednání s lidmi14. týden - Psychologická pomoc postiženému obyvatelstvuSemináře/cvičení1. týden - Ukázka technických prostředků HZS kraje pro řešení chemických havárií2. týden - Ukázka technických prostředků HZS kraje pro řešení chemických havárií3. týden - Ukázka technických prostředků HZS kraje pro likvidaci následků nehod4. týden - Ukázka technických prostředků HZS kraje pro likvidaci následků nehod5. týden - Geografický informační systém HZS, navigace6. týden - Geografický informační systém HZS, navigace7. týden - Geografický informační systém HZS, navigace8. týden - Geografický informační systém HZS, navigace9. týden - Informační technologie jako podpora10. týden - Informační technologie jako podpora11. týden - Řešení stresových situací.12. týden - Řešení stresových situací.13. týden - Manažerské dovednosti při řešení MU14. týden - Manažerské dovednosti při řešení MU

Získané způsobilosti

Student bude obsáhle seznámen s problematikou zajištění týlu a podpory integrovaného záchranného systému a hasičského záchranného sboru. Po absolvování předmětu včetně praktických ukázek, bude způsobilý na úrovni části základní odborné přípravy příslušníků HZS ČR.

Literatura

Katalogové listy používané požární techniky a věcných prostředků požární ochrany. Příručky vydané psychologickou službou HZS ČR. Směrnice AČR, směrnice MV. Technická data výrobců techniky a prostředků. Vyhláška č. 255/99 Sb., o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů. Vyhláška č. 35/2007 Sb., o technických podmínkách požární techniky.

Požadavky

Seminární práce

Garant

Ing. Ladislav KardaMgr. Bc. Monika Kocinová

Vyučující

Ing. Ladislav KardaMgr. Bc. Monika KocinováIng. Ladislav KardaMgr. Bc. Monika Kocinová