Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terorismus (KRA / YTERO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / YTERO - Terorismus, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. týden Úvod do studia terorismu.3. - 5. týden Vymezení terorismu (soubor informací o projevech terorismu a jejich klasifikace).6. - 10. týden Terorismus a ČR (analýza možných projevů, Národní akční plán boje proti terorismu).11. - 14. týden Závěry pro teorii modelování teroristických aktivit a pro orientaci v informacích o teroristech.Semináře:1. - 14. týden Analýza poznatků o teroristických ohroženích (aktuální vývojové trendy, společné řešení v OSN, EU,NATO, problémy protiteroristických opatřeních, poznatky o teroristech).

Získané způsobilosti

Student bude schopen posoudit míru závažnosti CBRNE terorismu. Bude znát metody teroristických útoků a jejich dopady na civilní obyvatelstvo. Bude seznámen s protiteroristickou politikou ČR a EU. Porozumí jednotlivým formám terorismu a hrozbám, které z těchto forem aktuálně ohrožují obyvatelstvo.

Literatura

Janošec, J. Možné formy teroristických ohrožení pro A ČR. Případová studie. UO, Brno, 2003. Tůma, M. a kol. Nešíření zbraní hromadného ničení v kontextu aktuálních otázek mezinárodní bezpečnosti a boje. UO Brno, 2004. Janošec, J. Terorismus, soubor prezentací. UO Brno, 2006.

Požadavky

Zpracování seminární práce na dané téma.

Garant

Ing. Lenka Brehovská, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lenka Brehovská, Ph.D.Ing. Lenka Brehovská, Ph.D.