Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obec. zákl. řeš. havar. a kriz. situací (KRA / YZHKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / YZHKS - Obec. zákl. řeš. havar. a kriz. situací, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. týden - Úvod do problematiky.2. týden - Základní pojmy v oblasti řešení mimořádných událostí a krizových situací.3. týden - Riziko.4. týden - Zdroje rizik.5. týden - Rozvoj nepříznivé události.6. týden - Reakce na rozvoj nepříznivé události.7. týden - Obecný postup pro řešení mimořádných událostí a krizových situací.8. týden - Obecné úkoly orgánů a organizací při zdolávání nepříznivých událostí.9. týden - Personální zajištění krizového řízení, komunikace v krizovém řízení.10. týden - Logistika a logistické zabezpečení v krizovém řízení.11. týden - Veřejná správa.12. týden - Legislativní systém České republiky.13. týden - Obecné právní předpisy pro řešení mimořádných událostí a krizových situací.14. týden - Speciální právní předpisy pro řešení mimořádných událostí a krizových situací.Semináře/cvičení1. týden - Testy z oblasti krizového managementu, kontrolní testy.2. týden - Globální hrozby.3. týden - Referáty k terminologickým pojmům.4. týden - Referáty k terminologickým pojmům.5. týden - Růst faktorů zranitelnosti lidské společnosti.6. týden - Růst faktorů zranitelnosti lidské společnosti.7. týden - Eliminace rizik.8. týden - Eliminace rizik.9. týden - Proces plánování, plány.10. týden - Proces plánování, plány.11. týden - Rozhodovací proces při řešení nepříznivých událostí.12. týden - Rozhodovací proces při řešení nepříznivých událostí.13. týden - Referáty z ústavy ČR a vybraných zákonů.14. týden - Referáty z prováděcích předpisů k vybraným zákonům.

Získané způsobilosti

Student získá základní orientaci v problematice řešení havarijních a krizových situací, což mu umožní další úspěšné studium této oblasti.

Literatura

Kudlák A., Urban R., Bakoš E. Ekonomika a logistika krizových situací v ochraně obyvatelstva. Brno, 2010. ISBN 978-80-7231-757-8.Procházková, D. Říha, J. Krizové řízení. MV-GŘ HZS ČR. Praha. ISBN 80-86640-30-2.Šenovský, M., Adamec, V. Právní rámec krizového managementu. Edice SPBI Spektrum. Ostrava. ISBN 80-86634-55-8.Smejkal, V, Rais, K. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. GRADA. Praha, 2006. ISBN 80-247-1667-4.Ministerstvo vnitra ČR. Terminologický slovník pojmů z oblasti krizového řízení a plánování obrany státu. Praha, 2009.

Požadavky

Ke získání zápočtu je nutno zpracovat seminární práci.

Garant

Ing. Jan HorákIng. Jiří HruškaIng. Aleš Kudlák

Vyučující

Ing. Jan HorákIng. Jiří HruškaIng. Aleš KudlákIng. Jan HorákIng. Jiří HruškaIng. Aleš Kudlák