Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální rehabilitace 1 (KSO / FFSR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / FFSR1 - Sociální rehabilitace 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření:Přednášky - 3. ročník zimní semestr:1. Vývoj koncepce v sociální rehabilitaci.2. Definice bio-psycho-sociální rehabilitace.3. Terminologie v sociální rehabilitaci.4. Kvalita života a její hodnocení.5. Raná péče.6. Integrace dětí s postižením do společnosti.7. Pracovní rehabilitace.8. Sociální problematika generace 50+.9. Senior s postižením.10. Ostatní formy sociální rehabilitace.

Získané způsobilosti

Student zná termonologii a vývoj koncepce v sociální rehabilitaci. Student zná konkrétní příklady v oblasti sociální rehabilitace se zaměřením na ranou péči, integraci dětí s postižením do společnosti, generaci 50+ a seniory.

Literatura

Pichaud, C., Thareauová, I. Soužití se staršími lidmi. Praha: Portál, 1998. Jankovský, J.:. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením, somatopedická a psychologická hlediska. Praha: Triton, 2001. Votava, J. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Praha: Karolinum, 2003. Jesenský, J. Uvedení do rehabilitace zdravotně postižených. Praha, Univerzita Karlova, 1995. Jankovský, J., Pfeiffer, J., Švestková, O. Vybrané kapitoly z uceleného systému rehabilitace. České Budějovice: ZSF JU, 2005. Topinková, E., Neuwirth, J. Geriatrie pro praktického lékaře. Praha: Grada, 1995. ISBN 80-7169-099-6.Sborník příspěvků. Kvalita života zdravotně postižených a starších občanů. Praha, 1996. Kalvach, Z., Hošková, B. Pády ve stáří. Praha: SZÚ, 1999. Matoušek,O. a kol.:. Slovník sociální práce, Praha, Portál,2003. Matoušek, O. et al. Sociální práce v praxi: Specifika různých cílových skupin a práce s nimi. 1. vadání. Praha Portál, 2005. ISBN 80-7367-002-X.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. Podmínky pro splnění předmětu: - aktivní zapojení a aktivní práce studenta během přednášek;- zpracování a presentace seminární práce na zadané téma.

Garant

PhDr. Lenka Maťhová

Vyučující

PhDr. Lenka Maťhová