Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální rehabilitace 2 (KSO / FFSR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / FFSR2 - Sociální rehabilitace 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření:Přednášky - 3. ročník letní semestr:1. Sociální rehabilitace u dětí.2. Sociální rehabilitace u dospělých.3. Sociální rehabilitace u seniorů.4. Sociální rehabilitace u osob s postižením a duševním onemocněním.

Získané způsobilosti

Student zná specifika a konkrétní příklady sociální rehabilitace u dětí, dospělých, seniorů a lidí s postižením.

Literatura

JANEČKOVÁ, H., KALVACH,Z., HOLMEROVÁ,I. Programování aktivit, motivování, akceptování a kognitivní rehabilitace. In: KALVACH, Z., ZADÁK, Z., JIRÁK, R., et al. Geriatrie a gerontologie. 1.vyd. Praha: Grada Publishing, 2004. 864 s. ISBN 80-247-0548-6. Mahrová, G., Venglářová, M. a kol. Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2138-5.Matoušek, O. et al. Sociální práce v praxi: Specifika různých cílových skupin a práce s nimi. 1. vadání. Praha Portál, 2005. ISBN 80-7367-002-X.Jankovský, J.:. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením, somatopedická a psychologická hlediska. Praha: Triton, 2001. Votava, J. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Praha: Karolinum, 2003. Jankovský, J., Pfeffer, J., Švestková, O. Vybrané kapitoly z uceleného systému rehabilitace. České Budějovice, 2005. Topinková, E., Neuwirth, J. Geriatrie pro praktického lékaře. Praha: Grada, 1995. Kalvach, Z., Hošková, B. Pády ve stáří. Praha: SZÚ, 1999. Matoušek,O. a kol.:. Slovník sociální práce, Praha, Portál,2003. Jesenský, J. Uvedení do rehabilitace zdravotně postižených. Praha, Univerzita Karlova, 1995. Matoušek, O. a kol. Základy soc. práce. Praha, Portál. 2001.

Požadavky

Předmět je ukončen kolokviem. Podmínky splnění předmětu: - aktivní zapojení studenta během přednášek;- zpracování seminární práce na zadané téma, o které se bude diskutovat při kolokviu;- úspěšné absolvování kolokvia.

Garant

PhDr. Lenka Maťhová

Vyučující

PhDr. Lenka Maťhová