Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktivizační programy pro seniory (KSO / LLAPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / LLAPS - Aktivizační programy pro seniory, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. Aktivita a činnost ve stáří. Aktivizace a programování aktivit. Motivace k činnosti vestáří. Trénování paměti - principy, pravidla, cíle, metody, techniky, schéma kurzu tréninkupaměti. Video. Reminiscenční terapie - pojem, pomůcky a techniky. Knihy života - práce sminulostí klienta. Reminiscenční krabice. Vzpomínání na dané téma individuální a skupinovouformou.2. Taneční a pohybová terapie - pojem, cíl, metody a techniky, možnosti využití při práci seseniory. Video. Taneční a pohybová terapie - praktické vyzkoušení individuální a skupinovouformou.3. Muzikoterapie - pojem, cíl, metody a techniky, formy a přínos u seniorů. Praktické ukázky aprocvičení vybraných technik. Arteterapie - techniky a druhy, přínos u seniorů, skupinová aindividuální forma. Arteterapie - praktické ukázky a procvičení vybraných technik.4. Bazální stimulace - principy, cíle, pomůcky, využití při práci ve stáří. Validace - pojem, cíl,metody a techniky, formy a přínos u seniorů. Praktické ukázky. Videotrénink interakcí -východiska, principy, využití při práci se seniory. Komunikace se seniory - zásady a principyvčetně praktického procvičení. Práce s videonahrávkou.

Získané způsobilosti

Student zná význam aktivity a činnosti ve stáří.Student zná druhy aktivizačních programů, jejich přínos a možnosti využití při práci se seniory.Student umí prakticky připravit aktivizační program pro seniory.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. Podmínky udělení zápočtu jsou:- aktivní účast studenta na seminářích;- zpracování a prezentace seminární práce týkající se zvoleného aktivizačního programu;- zvládnutí zápočtového testu.

Garant

PhDr. Lenka Maťhová

Vyučující

PhDr. Lenka Maťhová