Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Koordinovaná rehabilitace (KSO / LLKOR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / LLKOR - Koordinovaná rehabilitace, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Definice a složky koordinované rehabilitace2. Právní východiska3. Základní principy MKF (Mezinárodní klasifikace funkční schopnosti, disability a zdraví)4. Zdravotní rehabilitace jako součást koordinované rehabilitace5. Sociální rehabilitace 16. Sociální rehabilitace 27. Speciální pedagogická rehabilitace 18. Speciální pedagogická rehabilitace 29. Pracovní rehabilitace 110. Pracovní rehabilitace 211. Typy zařízení poskytující koordinovanou rehabilitaci12. Ergoterapie a fyzioterapie v systému koordinované rehabilitace13. Komunikace v systému koordinované rehabilitace14. Prezentace vlastních projektů

Získané způsobilosti

Student získá kompetence, které využije při práci s osobami s disabilitou. Bude umět zpracovat dílčí plány koordinované rehabilitace, bude schopen zaujmout místo v multidisciplinárním týmu a využít moderních nástrojů pro hodnocení osob s disabilitou.

Literatura

Zeman, M. Lokomoční pomůcky pro handicapované děti. ZSF JU Č. Budějovice, 2009. Zeman, M. Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví. Uživatelská příručka. ZSF JU Č. Budějovice, 2009. J. Jankovský. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením, somatopedická a psychologická hlediska. 2. doplněné vydání. Triton, Praha, 2006. ISBN 80-7254-730-5.Votava, J. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Praha: Karolinum, 2003. Jankovský, Pfeiffer, Švestková. Vybrané kapitoly z ucel. systému rehabilitace.

Požadavky

Požadavky na zápočet: 90% účast na seminářích, esejPožadavky na zkoušku: zkouška

Garant

Mgr. Petra Zimmelová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Zimmelová, Ph.D.