Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soc. práce s klienty se zdrav.postižením (KSO / LLKZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / LLKZP - Soc. práce s klienty se zdrav.postižením, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení pojmů (zdravotní postižení, sociální práce atd.)2. Principy, cíle a východiska sociální práce s jedinci se zdravotním postižením3. Sociální práce jako nástroj proti sociálnímu vyloučení (inkluze, integrace)4. Sociální rehabilitace v rámci ucelené rehabilitace se zaměřením na jedince se zdravotním postižením5. Role sociálního pracovníka v péči o lidi se zdravotním postižením, pozice sociálního pracovníka v multidisciplinárním týmu6. Přehled poskytovaných služeb pro jedince se zdravotním postižením7. Legislativní rámec sociální práce s jedinci se zdravotním postižením8. Etika v sociální práci s jedinci se zdravotním postižením

Získané způsobilosti

Student si uvědomuje specifika sociální práce s jedinci se zdravotním postižením.Student zná legislativní rámec sociální práce s jedinci se zdravotním postižením.Student umí přizpůsobit komunikaci podmínkám a individualitě jedince.

Literatura

Matoušek,O. a kol:. Sociální práce v praxi. Praha, Portál, 2005. ISBN 80-7367-002-X.Michalík Jan a kol. Zdravotní postižení a pomáhající profese. Praha: Portál. ISBN 978-80-7367-859-3.Krhutová Lenka. Autonomie v kontextu zdravotního postižení. Ostrava. ISBN 978-80-7326-232-7.Mojžíšová, A. (eds.). Kapitoly sociání práce v praxi. České Budějovice, 2008. ISBN 80-7394-074-4.Novosad, L. Poradenství pro osoby se zdravotním a sociálním znevýodněním: základy a předpoklady dobré poradensko praxe. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-509-7.Matoušek,O. Sociální služby: legislativa, ekonomika, plánování, hodnocení.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách.Příprava na zápočtový test.

Garant

Mgr. Bohdana Břízová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Bohdana Břízová, Ph.D.