Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe a supervize 1 (KSO / LLPS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / LLPS1 - Odborná praxe a supervize 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Celková délka souvislé odborné praxe jsou 3 týdny. Student praktikuje v organizacích v oblasti sociální práce se zaměřením na ucelenou rehabilitaci. Student vykonává odbornou praxi pod vedením sociální pracovníka. Ze strany ZSF JU je odborná praxe zajišťována garanty odborné praxe, kteří jsou současně sociálními pracovníky. Během praxe se student zúčastní celkem 3 supervizních setkání. Jedná se o skupinovou formu supervize. V případě potřeby mohou studenti využít individuální supervizi.

Získané způsobilosti

V rámci odborné praxe se student seznámí s organizační strukturou organizace, poznává role jednotlivých odborníků multidisciplinárního týmu, do kterého se aktivně zapojuje při řešení případů. Student prakticky uplatňuje konkrétní metody sociální práce a také aplikuje aktuální legislativu vztahující se k daným institucím. Student se orientuje v efektivním využívání existujících prostředků komplexní rehabilitace.

Literatura

Havrdová, Z. Kompetence v praxi sociální práce. Praha: Osmium, 2008. ISBN 80-7262-532-1.Matoušek, Oldřich. Metody a řízení sociální práce. Praha : Portál, 2003. ISBN 80-7178-548.Havrdová, Z., Hajný, M. et al. Praktická supervize, Praha: Galén, 2008. Praha, 2008. ISBN 978-80-7262-532-1.Hawkins, P., Shohet, R.:. Supervize v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-715-9.

Požadavky

Zápočet bude udělen supervizorem po splnění následujících podmínek:- vykonání praxe stanovené pro daný ročník v plném rozsahu- aktivní účast na povinných supervizích v rámci praxe- doložení souhrnné zprávy z pracoviště - vytvoření a předložení portfolia s písemnými výstupy z praxeStudent předkládá svému supervizorovi vypracované písemné výstupy z odborné praxe založené v Portfoliu a supervizor tyto výstupy kontroluje. Pokud jsou v těchto písemných výstupech nepřesnosti, supervizor na ně studenta upozorní a student provede opravu. Jestliže supervizor vrátí k opravě studentovi portfolio více než 2x, není možné považovat podmínky k zápočtu za splněné.