Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Raná péče (KSO / LLRAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / LLRAP - Raná péče, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška- Definice a náplň rané péče a její organizace, průběh služby- Nejčastější onemocnění dětí se sluchovou poruchou indikované pro ranou péči- Raná péče pro děti se sluchovými specifickými potřebami a návazná zařízení- Aktivní vyhledávání dětí se sluchovou poruchou možnosti jejich integrace- Zážitkový seminář zaměřený na děti se sluchovým postižením- Nejčastější onemocnění dětí se zrakovou poruchou indikované pro ranou péči- Raná péče pro děti se zrakovými specifickými potřebami a návazná zařízení- Aktivní vyhledávání dětí se zrakovou poruchou a stimulace zraku- Návštěva příslušných zařízení spojená se zážitkovým seminářem- Raná péče pro další cílové skupiny (např. s tělesným a mentálním handicapem)

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu získá student informace o rané péči, o jejím rozdělení dle cílových skupin. Rovněž získá praktické zkušenosti o práci s dětmi s postižením v rodinách a to mu umožní orientovat se v dané problematice.

Literatura

Matějček, Z.:. Co děti nejvíce potřebují. Praha, Portál 1994. KRAUS, J. Dětská mozková obrna. Praha: Grada, 344 s., 2005. ISBN 80-247-1018-8.KVĚTOŇOVÁ-ŠVARCOVÁ, L.:. Edukace dětí se speciálními potřebami v raném a předškolním věku, Paido, Brno, 2004. DITTRICHOVÁ, J.PAPOUŠEK, M., PAUL, K. a kol:. Chování dítěte raného věku a rodičovská péče. Grada, 2004. Jankovský, J.:. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením, somatopedická a psychologická hlediska. Praha: Triton, 2001.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem, požadavkem je reflexe v písemné podobě na téma: Kdy jsem se dozvěděla o rané péči?

Garant

Mgr. Ing. Petra Samcová

Vyučující

Mgr. Ing. Petra Samcová