Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie institucionalizace sociální práce (KSO / LLTIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / LLTIP - Teorie institucionalizace sociální práce, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Pojetí sociální práce jako institutu pomáhání ? obecné vymezení2. - 3. Institut pomáhání dle úrovní sociální práce (mikro, mezo, makro)4. - 6. Institut pomáhání dle metod sociální práce7. Institut pomáhání v kontextu ucelené rehabilitace8. - 9. Institut pomáhání v kontextu práce s klienty zdravotnických zařízení10. - 11. Institut pomáhání v kontextu práce s klienty sociálních služeb12. - 13. Institut pomáhání v kontextu s klienty v systému sociálního zabezpečení14. ZápočetSemináře:1. Sociální práce jako pomoc lidem, kteří žijí problémy v interakcích2. - 3. Interakce mezi prostředím a jednotlivcem, rodinou, skupinou a komunitou4. - 7. Možné problémy v interakcích při aplikaci meto sociální práce8. - 9. Návrhy na řešení problémových interakcí mez prostředím a klienty zdravotnického zařízení10. - 11. Návrhy na řešení problémových interakcí mezi prostředím a klienty sociálníchslužeb12. - 13. Návrhy na řešení problémových interakcí mezi prostředím a klienty v systémusociálního zabezpečení14. Zápočet

Získané způsobilosti

Studující získají dovednost identifikovat specifické problémy klientů a jejich očekávání v kontextu interakce mezi: sociální pracovník x klient x prostředí.

Literatura

BEDER, J. Hospital Social Work. The Interface of Medicine and Caring. New York, 2006. Guggenbühl-Craig, A. Nebezpečí moci v pomáhajících profesích. Praha: Portál. van der LAAN, G. Otázky legitimace sociální práce. 1. vyd. Boskovice: ZSF OU a Albert, 1998. NAVRÁTIL, P., MUSIL, L. Posouzení životní situace klienta ? jak na to!. In Sociální práce. Brno: ASVSP, ročník 2007, číslo 1, s. 117-121. Musil, L. "Ráda bych Vám pomohla, ale..": Dilema práce s klienty v organizacích. Brno: Marek Zeman, 2004. ISBN 80-903070-1-9.Navrátil, P. Teorie a metody sociální práce. Brno, MZ, 2001. 2001. ISBN 80-903070-0-0.

Požadavky

Studenti předkládají na konzultacích zadané práce od vyučujících, ke kterým diskutují na základě prostudované odborné literatury a dalších stud. materiálů. Reflektují teoretické poznatky v rámci své odborné praxe na klinických pracovištích (celkem 2 seminární práce v rozsahu 5 normostran/seminární práce).

Garant

Mgr. Bohdana Břízová, Ph.D.doc. PhDr. Adéla Mojžíšová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Adéla Mojžíšová, Ph.D.