Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce ve zdravotnictví (KSO / NSPRZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / NSPRZ - Sociální práce ve zdravotnictví, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie sociální práce a etická pravidla sociální práce (Etický kodex sociální pracovníka v ČR).2. Teorie psychodynamické, sociologické, humanistické a existenciální perspektivy.3. Sociálně ekologický koncept v sociální práci, Life model.4. Etapy socioterapie.5. Typologie klientů.6. Sociální práce se zneužívanými, týranými a zanedbávanými dětmi.7. Sociální práce se zdravotně znevýhodněnými klienty.8. Sociální práce s duševně nemocnými.9. Sociální práce s lidmi umírajícími v hospici.10. Supervize v sociální práci.

Literatura

Matoušek, O. (ed.). Metoda a řízení sociální práce. Praha: Portál, 2003. Havrdová, Z., Hajný, M. Praktická supervize. Praha: Galén, 2008. ISBN 80-7262-532-1.Matoušek, O.:. Rodina jako instituce a vztahová síť. Praha, 1997. Navrátil, P. Teorie a metody sociální práce. Brno, MZ, 2001. 2001. ISBN 80-903070-0-0.Kratochvíl, S. Základy psychoterapie. Portál. Praha Portál, 1997. Matoušek, O. a kol.:. Základy sociální práce. Praha, Portál, 2001.

Požadavky

Studenti vypracují na základě podrobného zadání seminární práci, která tematicky vychází z výše vymezených okruhů. Celkový rozsah činí přibližně 10 normostran textu. Vyhodnocení seminární práce proběhne na konci semestru formou individuální konzultace s vyučujícím. V případě nedostatků student texty přepracuje. Zápočet lze absolvovat po schválení vypracovaných úkolů vyučujícím.

Garant

Mgr. Dagmar Dvořáčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Dvořáčková, Ph.D.