Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souv. odb. praxe a superv.-prázdninová (KSO / SSODP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / SSODP - Souv. odb. praxe a superv.-prázdninová, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná praxe probíhá v organizacích zabývajících se sociální prácí. Student na praxi pracuje pod odborným dohledem sociálního pracovníka.Celková délka praxe je 2 týdny = 80 hodin) na 1 pracovišti. Během praxe se student zúčastní celkem 2 supervizních setkání. Jedná se o skupinovou formu supervize. V případě potřeby mohou studenti využít individuální supervizi.

Získané způsobilosti

Student si během odborné praxe prohloubí specifické teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti sociální práce. Student si osvojí stanovený počet profesionálních kompetencí a současně si na praxi ověří míru jejich osvojení.Během praxe pracuje pod odborným vedením sociálního pracovníka.

Literatura

Havrdová, Z. Kompetence v praxi sociální práce. Praha: Osmium, 2008. ISBN 80-7262-532-1.Kopřiva, K.:. Lidský vztah jako součást profese. Praha, Portál, 1997. Havrdová Z., Hajný M. et al. Praktická supervize. Praha, 2008. ISBN 978-80-7262-532-1.Úlehla, I.:. Umění pomáhat. Písek, Renesance, 1996. Matoušek, O. a kol.:. Základy sociální práce. Praha, Portál, 2001. Matoušek, Oldřich. Metody a řízení sociální práce. Praha : Portál, 2003. ISBN 80-7178-548.Kadushin, A. Supervision in Social Work 3rd ed. New York: Columbia University Press, 1992. New York, USA: Columbia University Press, 1992. Sullivan, S., Glanz, J. Supervision That Improvesa Teaching and Learning. Strategie and Techniques. Thousand Oaks: Corwin Press, 2009. 2009. ISBN 978-1-4129-6713.

Požadavky

Zápočet bude udělen supervizorem po splnění následujících podmínek:- vykonání praxe stanovené pro daný ročník v plném rozsahu- aktivní účast na povinných supervizích v rámci praxe- doložení souhrnné zprávy z pracoviště - vytvoření a předložení portfolia s profesionálmi kompetencemiStudent předkládá svému supervizorovi vypracované písemné výstupy z odborné praxe založené v Portfoliu a supervizor tyto výstupy kontroluje. Pokud jsou v těchto písemných výstupech nepřesnosti, supervizor na ně studenta upozorní a student provede opravu. Jestliže supervizor vrátí k opravě studentovi portfolio více než 2x, není možné považovat podmínky k zápočtu za splněné.

Garant

Mgr. Dagmar Dvořáčková, Ph.D.