Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe a supervize 2 (KSO / SSPS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / SSPS2 - Odborná praxe a supervize 2, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Celková délka odborné praxe jsou 3 týdny (120 hodin), praxe je koncipována jako průběžná. Student praktikuje v jedné organizaci v oblasti sociální práce, kde se zejména zaměřuje na projektový management a řízení. Student vykonává odbornou praxi pod vedením sociální pracovníka (školitel na pracovišti). Ze strany ZSF JU je odborná praxe zajišťována garanty odborné praxe (akademičtí pracovníci), kteří jsou současně sociálními pracovníky. V rámci odborné praxe se student seznamuje s řízením organizace a orientuje se v legislativním rámci, který se vztahuje k dané instituci.Součástí výkonu odborné praxe je také skupinová supervize.

Získané způsobilosti

V průběhu odborné praxe si student prohloubí získané teoretické znalosti, vědecké a tvůrčí dovednosti v sociální a zdravotně sociální oblasti. Student se naučí koordinovat zdroje a aplikovat dovednosti v řízení a projektovém managementu v oblasti sociální práce.

Literatura

Matoušek, O. a kol. Metody a řízení sociální práce. Praha, Portál, 2011. Havrdová, Z., Hajný, M. et al. Praktická supervize, Praha: Galén, 2008. Praha, 2008. ISBN 978-80-7262-532-1.MATOUŠEK, O. a kol.:. Sociální práce v praxi: specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7367-002 X. Hawkins, P., Shohet, R. Supervize v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-715-9.Matoušek, O. a kol.:. Základy sociální práce. Praha, Portál, 2001.

Požadavky

Zpracování powerpointové presentace Absolvování supervizního semináře v rozsahu 2 hod.Absolvování supervizí v rozsahu 6 hodinAbsolvování praxe v plném rozsahu, tj. 120 hStudent předkládá svému supervizorovi vypracované písemné výstupy z odborné praxe založené v Portfoliu a supervizor tyto výstupy kontroluje. Pokud jsou v těchto písemných výstupech nepřesnosti, supervizor na ně studenta upozorní a student provede opravu. Jestliže supervizor vrátí k opravě studentovi portfolio více než 2x, není možné považovat podmínky k zápočtu za splněné.

Garant

Mgr. Bohdana Břízová, Ph.D.Mgr. Dagmar Dvořáčková, Ph.D.PhDr. Lenka Maťhová