Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poradenství v rámci ucelené rehabilitace (KSO / SSRUR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / SSRUR - Poradenství v rámci ucelené rehabilitace, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Pojem poradenství v sociální práci.2. Ucelená rehabilitace - definice.3. Poradenství v rámci léčebné ucelené rehabilitace.4. Poradenství v rámci léčebné ucelené rehabilitace.5. Poradenství v rámci pedagogické ucelené rehabilitace.6. Poradenství v rámci pedagogické ucelené rehabilitace.7. Poradenství v rámci sociální ucelené rehabilitace.8. Poradenství v rámci sociální ucelené rehabilitace.9. Poradenství v rámci pracovní ucelené rehabilitace.10. Poradenství v rámci pracovní ucelené rehabilitace.11. Standardy poradenské práce.12. Instituce v poradenství.13. Teoretické přístupy v poradenství - systemický.14. Teoretické přístupy v poradenství - humanistický.Semináře:1. Pojetí ucelené rehabilitace - příklady.2. Pojetí ucelené rehabilitace - příklady.3. Poradenský proces - příklady.4. Poradenský proces - příklady.5. Role sociální pracovníka v poradenské činnosti - příklady.6. Klienti poradenského procesu.7. Klienti poradenského procesu.8. Sociální poradenství - příklady9. Sociální poradenství - příklady10. Péče o sociálního pracovníka - prevence.11. Péče o sociálního pracovníka - supervize.12. Péče o sociálního pracovníka - výcvik.13. Péče o sociálního pracovníka - výcvik.14. Péče o sociálního pracovníka - výcvik.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu získá student specifické teoretické znalosti z oblasti poradenství v rámci koordinované rehabilitace a bude připraven na zvládnutí kontaktu s klientem v poradenských situacích. Získané znalosti bude moci student aplikovat v medicínských, sociálních a pedagogických vědách.

Literatura

Novosad, L. Poradenství pro osoby se zdravotním a sociálním znevýhodněním: základy a předpoklady dobré poradenské praxe. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-509-7.Jankovský, J. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením, 2. vyd., Druhé doplněné vydání. Praha: TRITON, 2006. ISBN 80-7254-730-5. Praha, Triton, 2006. ISBN 80-7254-730-5.Novosad, L. Základy speciálního poradenství. Struktura a formy poradenské pomoci lidem se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním. Praha, Portál, 2006. Matoušek, O.:. Potřebujete psychoterapii? /O duševním zdraví, jeho poruchách a možnostech psychoterapeutické pomoci/. Praha, Portál, 1999. Vágnerová, M.:. Psychopatologie pro pomáhající profese. Praha, 2004. ISBN 80-7178-802-3.Cambellová, J. Techniky arteterapie ve výchově, sociální práci a klinické praxi. Praha, Portál, 2000. Portál. Novosad, L. Základy speciálního poradenství s uvedením do školních porad.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem a ústní zkouškou. Podmínky udělení zápočtu a zkoušky: - aktivní příprava a práce na seminářích;- zpracování a prezentace seminární práce na zadané téma;- úspěšné zvládnutí zápočtového testu;- úspěšné zvládnutí ústní zkoušky.

Garant

PhDr. Lenka Maťhová

Vyučující

PhDr. Lenka Maťhová