Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe k bakalářské práci (KSO / VVIPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / VVIPT - Odborná praxe k bakalářské práci, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student pracuje na zadaném tématu na klinickém nebo odborném pracovišti, kde se učí samostatnosti, prohlubuje si v dané specializaci teoretické znalosti a praktické dovednosti z problematiky sociální práce. Prokazuje, že se naučil pracovat pod vedením vedoucího práce samostatně.

Získané způsobilosti

Student si během praxe prohloubí specifické teoretické znalosti a praktické dovednosti z vybrané oblasti sociální práce. Tyto znalosti a dovednosti je schopen využít v bakalářské práci.

Literatura

Pergler, P. a kol.: Vybrané techniky sociologického výzkumu, Praha. 1969. MIOVSKÝ, M.:. Kvalitativní přístup a metody v psychologickém výzkumu. Praha : Grada Publishing, 2006. Hendl, J. Kvalitativní výzkum: základní metody a aplikace. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7367-040-2.Hendl, J. Přehled statistických metod zpracování dat. Praha: Portál, 2006. ISBN 80-7367-123-9.HENDL, J. Úvod do kvalitativního výzkumu. Praha: Karolinum, 1997. ŘEHÁK, J., ŘEHÁKOVÁ, B.:. Analýza kategorizovaných dat v sociologii. Praha : Academia, 1986. Hubík, S. Hypotéza: metodologický nástroj výzkumu ve společenských vědách. České Budějovice: ZSF JU, 2006. ISBN 80-7040-842-1.BLAHUŠ, P.:. K systémovému pojetí statistických metod v metodologii empirického výzkumu chování. Praha: Karolinum, 1996. ISBN 80-7178-170-3. ČERMÁK, I., MIOVSKÝ, M. (eds.). Kvalitativní výzkum ve vědách o člověku na prahu třetího tisíciletí. Boskovice: Albert, 2000. ISBN 80-8583-496-0. PRŮCHA, J.:. Multikulturní výchova: Teorie - praxe - výzkum, ISV, Praha, 2001. Musil, L.:. "Ráda bych Vám pomohla, ale". Dilemata práce s klienty v organizacích. Brno: Zeman, 2004. ISBN 80-903070-1-9. Veselá, J. Sociologický výzkum a jeho techniky. Univerzita Pardubice, Pardubice, 1999. Chrástka, M.:. Současné trendy pedagogického výzkumu ve světě. Olomouc, UP, 1995. Gerylovová A., Holčík J. Statistická metodologie v lékařském výzkumu. Zich, F.:. Úvod do sociologického výzkumu. VŠFS, Praha. 2004. Pelikán, J.:. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha, 1998. Kerlinger, F. N.:. Základy výzkumu chování. Praha: SPN, 1972.

Požadavky

Zápočet bude udělen vedoucím práce po splnění následujících podmínek: - konzultace vedoucího práce a studenta nad propojením odborných vědomostí i dovedností a jejich integrace při řešení konkrétních problémů v odborné praxi- student/ka popíše vedoucí/mu bakalářské práce, jakým způsobem naplnil/a cíl své bakalářské práce na praxi, zda využil/a zvolenou metodiku (a jak), dále uvede k jakým stěžejním výsledkům dospěl/a- výsledky své práce využije k tvorbě návrhů na doporučení pro sociálně zdravotní praxi

Garant

doc. Mgr. et Mgr. Jitka Vacková, Ph.D.