Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přen.chor.-hyg.,mikrob.,epidem.,imun. 1 (KVZ / CCPC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / CCPC1 - Přen.chor.-hyg.,mikrob.,epidem.,imun. 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. týden: Postavení hygieny v soustavě lékařských věd2. týden: Jednota organizmu a prostředí3. týden: Hygienická péče a hygienická služba4. týden: Pracovní metody v hygieně5. týden: Vztah životního prostředí k lidskému organizmu6. týden: Primární prevence7. týden: Hygiena ovzduší, půdy, vody, bydlení8: týden: Osobní hygiena9. týden: Hygiena zdravotnických zařízení10. týden: Hygiena výživy11. týden: Hygiena práce. Hygiena dětí a dorostu

Získané způsobilosti

Studenti získají informace týkající se kliniky a epidemiologie infekčních chorob. Získají informace o možnostech prevence.

Literatura

Göpfertová, D., Pazdiora, P., Dáňová, J. Epidemiologie. Praha: Karolinum, 2006. ISBN 80-246-1232-1.PROVAZNÍK, K. a kol. Manuál prevence v lékařské praxi -Souborné vydání. UK 3. LF, Státní zdravotní ústav. UK 3. LF, Státní zdravotní ústav, Praha, 2004. Podstatová, H. Základy epidemiologie a hygieny. Galén, Karolinum Praha, 2009. SCHINDLER, J.:. Mikrobiologie Pro studenty zdravotnických oborů.Grada, Praha 2010,ISBN 978-80-247-3170.

Požadavky

Požadavky na zápočet: prezentace referátu týkající se problematiky přenosných chorob, hygieny, mikrobiologie, epidemiologie, imunologie a infekčních chorob

Garant

Mgr. David Kimmer

Vyučující

Mgr. David Kimmer