Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné zdravotnictví (KVZ / NVEZD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / NVEZD - Veřejné zdravotnictví, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice pojmu "Veřejného zdraví", orgány ochrany veřejného zdraví, zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví ve znění pozdějších předpisů2. Determinanty zdraví a jejich aktuální situace v ČR3. Aktuální zdravotní politika v evropském kontextu4. Problematika závislostí - škodlivé užívání návykových látek (dále jen NL) a závislostí na NL v ČR.5. Přehled omamných a návykových látek zneužívaných v ČR a jejich vlastnosti, protidrogová politiky ČR6. Zdravotní a právní aspekty související se zneužíváním omamných a psychotropních látek NL.7. Základy radiační ochrany8. Základy ochrany proti toxickým látkám9. - 10. Prevence a řešení mimořádných události

Získané způsobilosti

Student by se měl umět orientovat v základech zdravotnických systémů a ve všeobecně zdravotně sociální prevenci.

Literatura

Kuna, P., Navrátil, L. a kol. Klinická radiobiologie. 1. vyd. Praha: Manus, 2005. Provazník, K., Komárek, L. Manuál prevence v lékařské praxi. Praha: UK- 3. lékařská fakulta, SZÚ,2004. Štětina, J. a spolupracovníci. Medicína katastrof a hromadných neštěstí. 1. vyd. Praha, Grada, 2000. Navrátil, L. a spolupracovníci. Radiobiologie, http://fbmi.sirdik.org/.

Požadavky

Student ovládá problematiku uvedenou v základní literatuře.90% účast na seminářích a individuální příprava na semináře. Student je schopen prezentovat a argumentovat názory související s vyučovaným tématem.Seminární práce + test.

Garant

Mgr. David Kimmerprof. Dr. Friedo Zölzer, Ph.D.

Vyučující

Mgr. David Kimmerprof. Dr. Friedo Zölzer, Ph.D.