Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kval.živ. chron. a nevyléč. nemocných (KVZ / SSKŽN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / SSKŽN - Kval.živ. chron. a nevyléč. nemocných, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod - hodnocení kvality života, způsoby, metody a možnost zapojení do systému ucelené rehabilitace.2. Sledování kvality života dětí.3. Sledování kvality života lidí s chronickým onemocněním.4. Sledování kvality života lidí s onemocněním CNS.5. Sledování kvality života lidí s onemocněním zažívacího systému.6. Sledování kvality života lidí s onemocněním ledvin a močových cest.7. Sledování kvality života lidí s onemocněním srdce.8. Sledování kvality života lidí s onemocněním pohybového ústrojí.9. Sledování kvality života lidí s onemocněním kůže.10. Sledování kvality života lidí s onemocněním očí.11. Sledování kvality života lidí s onemocněním ORL.12. Sledování kvality života lidí s onemocněním zubů.13. Sledování kvality života lidí s onemocněním diabetes mellitus.14. Sledování kvality života lidí s ostatními endokrinologickými onemocněními.Semináře:1. Kvalita života - dotazník SF-36.2. Kvalita života dětí.3. Kvalita života lidí s chronickým onemocněním.4. Kvalita života lidí s onemocněním CNS.5. Kvalita života lidí s onemocněním zažívacího systému.6. Kvalita života lidí s onemocněním ledvin a močových cest.7. Kvalita života lidí s onemocněním srdce.8. Kvalita života lidí s onemocněním pohybového ústrojí.9. Kvalita života lidí s onemocněním kůže.10. Kvalita života lidí s onemocněním očí.11. Kvalita života lidí s onemocněním ORL.12. Kvalita života lidí s onemocněním zubů.13. Kvalita života lidí s onemocněním diabetes mellitus.14. Kvalit života lidí s ostatními endokrinologickými onemocněními.

Získané způsobilosti

Student je schopen používat hodnocení kvality života jako nástroj při indikaci, alokaci,evaluaci a mezinárodní standardisaci výkonů a služeb sociálních i zdravotnických.

Literatura

Časopis Kontakt. ZSF JU České Budějovice. Dotazník SF-36 o kvalitě života podmíněné zdravím. Petr, P. Health Related Quality of Life in South Africa. University of South Bohemia, Faculty of Health and Social. 2004. ISBN 80-7040-672-0.Svatošová, M. Hospic slovem a obrazem, Ecce homo. 1998. Petr, P. Kvalita života v balneologii, ZSF JU, Č. Budějovice, 2004. Petr, P. Návykové látky a alkoholismus. Drogová problematika. AJAK, České Budějovice. 2008. ISBN 978-80-87230-03-9.Vorlíček. Paliativní medicína. Praha Grada, 2005. Petr,P. Prolegomena ke klinické farmakologii drogových závislostí. Křivohlavý, J. Psychologie nemoci. Praha Grada, 2002. Časopis Závislosti a my.

Požadavky

Prezentace referátu týkající se kvality života vybrané skupiny osob s chronickým a nevyléčitelným onemocněním.Test s min. 75% správných odpovědí.

Garant

doc. MUDr. Petr Petr, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Petr Petr, Ph.D.