Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena výživy-praxe (KVZ / ZBHVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / ZBHVP - Hygiena výživy-praxe, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s organizačním řádem KHS se zaměřením na odbornými úseky a náplňí oboru hygiena výživy. Seznámení dále s aplikací evropského a národního právního prostředí v oblasti hygieny výživy a předmětů běžného užívání v současné praxi. Seznámení také s běžnou agendou prováděnou na oddělení hygieny výživy jako přípravou kontrolního plánu, výkonu státního zdravotního dozoru, tvorbou a koncipováním zápisu do "Protokolu o kontrolním zjištění", přípravou následných opatření jako ukládání pokuty apod. Seznámení s přípravou následných právních kroků včetně správního řízení, seznámení se základy práce v prostředí elektronické spisové služby a tvorby spisů, prováděním preventivního hygienického dozoru.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky oboru hygieny výživy.

Literatura

Matyáš, Z. HACCP - analýza nebezpečí a kontrolní ochranné body. Praha, 1993. Provazník, K. a kol. Manuál prevence v lékařské praxi II.I.-V. díl. Praha, 1998. Turek, B., Hrubý, S. Mikrobiologická problematika ve výživě. Brno, 1996. vyhl. 107/2001 Sb., kterou se stanoví hyg. požadavky na stravovací služby, v platném znění;. Blatná, J. a kol. Výživa na začátku 21. století. Praha, 2005.

Požadavky

Teoretické a praktické poznatky oboru hygieny výživy.

Garant

doc. MUDr. Kvetoslava Kotrbová, Ph.D.