Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena životního prostředí-praxe (KVZ / ZBHŽP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / ZBHŽP - Hygiena životního prostředí-praxe, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s organizačním řádem KHS se zaměřením na odborné úseky a náplň oboru hygieny obecná a komunální. Vysvětlení problematiky oboru, konkrétně problematiku pitné vody a zásobování obyvatel pitnou vodou včetně práce informačním systému PiVo . Dále bude věnována pozornost výkonu státního zdravotního dozoru v oblasti kontrol vody ke koupání a odběrů vody v koupacích oblastech. Seznámení s problematikou činností epidemiologicky závažných, především s problematikou služeb jako jsou kadeřnictví, holičství, masáže, rekondiční a regenerační služby, manikúra, pedikúra a další. Pozornost bude věnována široké problematice hluku, především hluku v komunálním prostředí, tvorbě a vyhodnocování hlukových studií, řešení podnětů týkajících se hluku. Seznámení s prováděním preventivního zdravotního dozoru, umožnit účast na běžném hygienickém dozoru, účast na kolaudačních řízení, jednání se zástupci institucí a municipalit. Dále také bude věnovaná pozornost problematice neionizujícího záření.

Získané způsobilosti

Teoretické znalosti oboru hygiena obecná a komunální.

Literatura

Příslušné prováděcí vyhlášky k zákonu č. 258/2000 Sb., v platném znění. VELIKOVSKÝ, Z., A KOL. Vybraná témata z hygieny životního prostředí. Jihočeská univerzita, Zdravotně sociální fakulta České Budějovice, 2007. Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Praha, 2000. BENCKO, V. A KOL. Hygiena. Karolinum Praha, 2002. Bencko, V., Cikrt, J. Toxické kovy v životním a pracovním prostředí člověka. Praha, 2005.

Požadavky

Teoretické a praktické znalosti oboru hygiena obecná a komunální.

Garant

doc. MUDr. Kvetoslava Kotrbová, Ph.D.