Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Met.odh. a hodn. riz. v živ. a prac.pr. (KVZ / ZBMOH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / ZBMOH - Met.odh. a hodn. riz. v živ. a prac.pr., Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod do health risk assessmentu, health impact assessment-hodnocení zdravotních. rizik-terminologie(HRA-zaměření na chemické látky).2. Identifikace nebezpečí.3. Vztah dávky a účinku, prahově působící látky, bezprahově působící látky.4. Odhad expozice.5. Odhad expozice-modely.6. Charakteristika rizika.7. Systémová toxicita a HRA.8. Vývojová toxicita a HRA.9. Vývojová toxicita.10. Karcinogenita a HRA.11. Karcinogenita a HRA.12. Tvorba epidemiologických studií.13. Využití epidemiologických studií.14. HRA v procesu EIA.

Získané způsobilosti

Student získá způsobilost k vyhodnocování a odhadu rizik při práci a v životním prostředí člověka.

Literatura

Provazník, K. a kol. Manuál prevence v lékařské praxi I.-V. díl. Praha: Fortuna, 1998. Brusick, , D.J. Methods for Genetic Risk Assessment. Lewis Publishers London, 1994. Fahrig, R. Mutationsforschung und genetische Toxikologie.Wiessenschaftliche Buchgesellschaft. Darmstadt, 1993. Ševčík, M. Praktická toxikologie. Praha SZN, 1968. Marhold, J. Přehled průmyslové toxikologie I.-II. Praha Avicenum, 1986. Marková, H. Základy toxikologie. Ostrava, Repronis, 1998.

Požadavky

Vypracování seminární práce

Garant

Mgr. David KimmerRNDr. Jiří Kos

Vyučující

Mgr. David KimmerRNDr. Jiří Kos