Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odb.praxe k podpoře a ochraně veřejného (KVZ / ZBOPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / ZBOPA - Odb.praxe k podpoře a ochraně veřejného, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem odborné praxe bude seznámit studenty s problematikou poradenství HIV/AIDS, prevence kouření, zdravotního stylu, vyšetřovacích laboratorních metod v životním a pracovním prostředí a seznámit je s provozem oddělení pracovního lékařství

Získané způsobilosti

Odborná praxe umožní studentům orientovat se v problematice poradenství, laboratorních technik a v diagnostice, léčběnemocí z povolání a ve vyšetřovacích metodách aplikovaných při diagnostice nemocí z povolání.

Literatura

Bencko, V., a kol. Epidemiologie - výukové texty pro studenty. 1. LF UK Praha Karolinum, 2002. Göpfertová, D., a kol. Epidemiologie, průvodce epidemiologickou metodou. Triton Praha, 1999. Motyčková, P. Kategorizace práce podle zákona č. 258/2000Sb., ve znění zákona č. 274/2003 Sb. a vyhlášky č. 432/2003. ASPI Praha, 2005. PROVAZNÍK, K. a kol. Manuál prevence v lékařské praxi -Souborné vydání. UK 3. LF, Státní zdravotní ústav. UK 3. LF, Státní zdravotní ústav, Praha, 2004. Kolektiv autorů. Pracovní lékařství, díl I.-III. Praha, CIVOP, 1995. Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Praha, 2000. Bencko, V., Cikrt, J. Toxické kovy v životním a pracovním prostředí člověka. Grada Praha, 1995.

Požadavky

Absolvování požadované hodinové dotace praxe.

Garant

Mgr. David KimmerMgr. Lukáš Martinek