Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problematika drogových závislostí (KVZ / ZBPDZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / ZBPDZ - Problematika drogových závislostí, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod do oboru drogová epidemiologie.2. Primární protidrogová prevence - cíle, metody.3. Sekundární protidrogová prevence - cíle metody.4. Terciální protidrogová prevence - cíle, metody.5. Dělení drog.6.-9. Zdravotní a sociální dopady drogových závislostí,včetně výskytu infekčních chorob u uživatelů omamných a psychotropních látek.10.-11. Poskytovatelé služeb.12. Protidrogová politika.13.-14. Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky,drogový informační systém, sběr a zpracování dat, Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti.

Získané způsobilosti

Studenti budou seznámeni se základními poznatky z oblasti drogové epidemiologie a se základními poznatky z oblasti primární, sekundární a terciární prevence drogových závislostí, včetně závislosti alkoholové a nikotinové. Stěžejní témata předmětu jsou prezentovány s ohledem na aktuální a moderní tematizované poznatky a jsou interpretovány v kontextu konkordantního, holistického, bio-psycho-socio-spirituálního pohledu na různé problémy v souvislosti s užíváním návykových látek.

Literatura

Zábranský, T. Drogová epidemiologie. Olomouc, 2003. State of Drugs Problem in the European Union. Office for Offial publications of European Communities, Luxembourg, 1997,1998,1999.

Požadavky

Zápočet - Vypracování seminární práce za použití odborné literatury na téma vztahující se k dílčím přednáškám. Rozsah práce minimálně 3 strany formátu A4.

Garant

doc. MUDr. Kvetoslava Kotrbová, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Kvetoslava Kotrbová, Ph.D.