Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zákl.vyš.met. v ochr.živ. a prac.prostř. (KVZ / ZBZVM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / ZBZVM - Zákl.vyš.met. v ochr.živ. a prac.prostř., Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení :1.- 2. Vyšetřování složek životního prostředí včetně měření radonu - význam, metody3.- 4. Analýzy vod, potravin, ovzduší, odpadů a předmětů běžného užívání (PBU) ? (SOP - standardní operační postup),a interpretace výsledků ve srovnání s platnou legislativou.5. Odběry vzorků vod, potravin, ovzduší, odpadů a PBU pro chemická vyšetření dle SOP.6. Mikrobiologické a biologické vyšetřování vod dle SOP,interpretace výsledků dle platné legislativy.7. Mikrobiologické vyšetřování potravin dle (SOP) a interpretace výsledků dle platné legislativy.8. Mikrobiologické vyšetřování vnitřního prostředí a PBU dle (SOP) a interpretace výsledků dle platné legislativy9. Odběry vzorků vod, potravin, prostředí a PBU pro mikrobiologická vyšetření dle SOP10. Měření chemických škodlivin a prachových částic v pracovním prostředí včetně vyhodnocení dle platné legislativy11. Měření hluku a vibrací v pracovním prostředí včetně vyhodnocení dle platné legislativy12. Měření hluku v komunální prostředí včetně vyhodnocení dle platné legislativy včetně hlukových map a studií.13. Strategie a plány odběrů vzorků v pracovním prostředí i v mimopracovním prostředí.14. Zajišťování kvality laboratorních výsledků - akreditace, autorizace, certifikace

Získané způsobilosti

Student se naučí využívat základů fyzikálních , chemických a analytických metod laboratorního aterénního vyšetřování jednotlivých složek životního a pracovního prostředí se zaměřením na fyzikální, chemické a biologické faktory, kterými jsou exponováni lidé a ŽP, včetně ovlivňování životních a pracovních podmínek s využitím platné legislativy na úseku ochrany veřejného zdraví a souvisejících zákonů a vyhlášek.

Požadavky

Zápočet, zkouška.Práce v laboratořích, praktické znalosti.

Garant

RNDr. Jana Krejsová

Vyučující

RNDr. Jana Krejsová