Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy umění komun. a prezentace (KVZ / ZZZUK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVZ / ZZZUK - Základy umění komun. a prezentace, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Prezentace jako významný komunikační nástroj.2. Prezentace a její druhy.3. Stanovení rámcových podmínek prezentace.4. Úloha prostředí prezentace a publika.5. Osnova, scénář prezentace.6. Způsoby oslovení, význam upoutání pozornosti publika.7. Vlastní příprava prezentace.8. Zásady tvorby prezentace, shromáždění informací.9. Sloh a jazyková úroveň prezentace.10. Vizualizace obsahu prezentace.11. Nejdůležitější media pro prezentaci.12. Osobnost prezentujícího.13. Charakteristika prezentace, její účinnost a hodnocení.14. Význam a použití prezentace v oblasti veřejného a sociálního zdravotnictví.Semináře:1. Postup při stanovení cílů, forem a metod prezentace.2. Podmínky prezentace, podrobná znalost cílové skupiny, publika.3. Shromažďování, výběr a uspořádání materiálů pro prezentaci.4. Způsoby argumentace a jejich uplatnění v praxi.5. Praktické procvičení prezentací dle cílů a stylů sdělení.6. Význam a využití prezentace v rámci vnitřních komunikací zdravotnických institucí.7. Zvláštnosti prezentace výsledků vědecko-výzkumné práce.8. Využití audiovizuální techniky.9. Využití grafik, grafů, tabulek a obrázků při prezentaci .10. Praktické procvičení prezentace sebe sama.11. Praktické procvičení prezentace instituce z oblasti veřejného a sociálního zdravotnictví.12. Praktické procvičení prezentace služby z oblasti veřejného a sociálního zdravotnictví.13. Praktické procvičení prezentace produktu z oblasti veřejného a sociálního zdravotnictví.14. Využití webových stránek pro prezentaci instituce z oblasti veřejného a sociálního zdravotnictví.

Získané způsobilosti

Cílem semináře je prohloubit a rozšířit stávající sociálně komunikační a edukační dovednosti studentů pro přípravu, vedení a hodnocení účinné prezentace potřebné v práci manažera v oblasti veřejného zdravotnictví. Konkrétně to znamená naučit se strukturovat sdělení, sladit formy verbální a neverbální komunikace, zpracovat time-management prezentačního postupu, využít adekvátní audio-vizuální pomůcky a cíleně tak obohatit publikum o nové vědomosti, poznatky a dovednosti či ovlivnit jeho postoje, rozhodovací procesy a chování.

Literatura

Nöllke, C. Umění prezentace. Praha, 2004. Hierhold, E. Retorika a prezentace. Praha, 2005.

Požadavky

Zápočet, kolokvium80% docházka na seminářích.Aktivní zapojení v rámci aplikovaných skupinových či individuálních výcvikových metod.Prezentace autorské práce na zadané téma o délce cca 10 min.Úspěšné absolvování dovednostního testu.

Garant

PhDr. Edita Svobodová

Vyučující

PhDr. Edita SvobodováPhDr. Edita Svobodová