Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní chov hospodářských zvířat (ACHZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACHZ - Alternativní chov hospodářských zvířat, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Význam chovu hospodářských zvířat, obecná charakteristika alternativního chovu hospodářských zvířat, formy alternativních chovů a terminologie. (dotace 3/3)2.Biologické základy produkce alternativního chovu a welfare. Charakteristika a postavení ekologického chovu zvířat ve světě, Evropě a v ČR. (dotace 3/3)3.Alternativní chovy ovcí a jejich diference oproti konvenčnímu chovu. (dotace 2/2)4.Charakteristika alternativních chovů koz, lam a oslů. (dotace 2/2)5.Alternativní chovy prasat a jejich diference oproti konvenčnímu chovu. (dotace 2/2)6.Alternativní chovy dojeného skotu. Diference mezi alternativním a konvenčním chovem dojeného skotu. Charakteristika alternativních chovů skotu bez tržní produkce mléka. Chov bizona, zubra a zajíců. (dotace 8/8)7.Alternativní technologie pro produkci konzumních vajec. Ekologický výkrm drůbeže. Chov pštrosů, křepelek, holubů, perliček a bažantů. (dotace 4/4)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat znalosti o alternativních chovech hospodářských zvířat v praxi-Student má schopnost aplikovat znalosti o ekologických a dalších alternativních chovech v praxi-Student má znalosti o managementu v ekologických a dalších alternativních chovech-Student má znalosti o technologiích používaných v ekologických a dalších alternativních chovech-Student má znalosti o zásadách ekologických a dalších alternativních chovů-Student má znalosti o zásadách výživy a šlechtění v ekologických a dalších alternativních chovech

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat znalosti o alternativních chovech hospodářských zvířat v praxi-Student má schopnost aplikovat znalosti o ekologických a dalších alternativních chovech v praxi-Student má znalosti o managementu v ekologických a dalších alternativních chovech-Student má znalosti o technologiích používaných v ekologických a dalších alternativních chovech-Student má znalosti o zásadách ekologických a dalších alternativních chovů-Student má znalosti o zásadách výživy a šlechtění v ekologických a dalších alternativních chovech

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZŽIŽLAVSKÝ, J. a kol.Chov hospodářských zvířatBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200280-7157-615-8ZŠARAPATKA, B. -- URBAN, J.Ekologické zemědělství (II. díl)ŠumperkPRO-BIO 200580-903583-0-6ZŠARAPATKA, B. -- URBAN, J. a kol.Ekologické zemědělství v praxiŠumperkPRO-BIO200680-87080-00-9ZGILLESPIE, J R.Modern livestock & poultry productionClifton Park, NYThomson/Delmar Learning20041-4018-2737-3DInternetové zdroje.DZákon na ochranu zvířat proti týrání.DZákon o ekologickém zemědělství.

Požadavky

Hodnocení účasti na cvičeních (min. 80 %), odevzdání projektu a jeho prezentace a obhajoby a závěrečné zkoušky. Závěrečná zkouška se skládá z písemného testu (min. úspěšnost 60 %) a ústní zkoušky (minimální úspěšnost 60 %)

Garant

prof. Dr. Ing. Jan Kuchtík

Vyučující

prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.prof. Dr. Ing. Jan Kuchtíkdoc. Ing. Martina Lichovníková, Ph.D.