Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Agroturistika (AGRT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AGRT - Agroturistika, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Cestovní ruch a jeho formy (dotace 4/2) a.Cestovní ruch, rozdělení, druhy, formy, venkovský cestovní ruch, agroturistikab.Venkovská turistika a agroturistika v zahraničí2.Podnikání v agroturistice (dotace 4/2) a.Analýza podmínek pro podnikání v agroturisticeb.Analýza místa a možností podnikáníc.Marketing služeb ve venkovské turistice a agroturistice3.Ubytování a stravování v agroturistice (dotace 2/1) a.Službyb.Ubytování, certifikace služebc.Stravování4.Rostlinná a živočišná výroba v agroturistice (dotace 6/3) a.Rostlinná produkce v agroturisticeb.Využití hospodářských zvířat v agroturisticec.Využití koní v agroturistice5.Psychologie podnikání v agroturistice (dotace 2/1) a.Psychologie při podnikání ve venkovské turistice a agroturistice6.Sportovní aktivity jako součást venkovské turistiky a agroturistiky (dotace 2/1) a.Sportovní aktivityb.Služby, pojištění7.ECEAT a Svaz venkovské turistiky (dotace 2/1) a.ECEAT - Evropské centrum pro ekologii a turismusb.Svaz venkovské turistikyc.Certifikace služeb8.Ekoagroturistika a rozvoj venkova (dotace 2/1) a.Ekoagroturistika, ekologické zemědělstvíb.Venkovské turistika a agroturistika jako součást rozvoje venkova.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost využít získané znalosti pro provoz vlastního podniku

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSTŘÍBRNÁ, M. -- MIKULA, P.Agroturistika a biopotraviny: základ prosperity firmy: právní, finanční a informační podnikatelské minimumPrahaÚstav zemědělských a potravinářských informací200380-7271-137-7ZSTŘÍBRNÁ, M.Ekonomická efektivita podnikání v agroturisticePrahaÚstav zemědělských a potravinářských informací199780-86153-36-3ZSTŘÍBRNÁ, M.Ubytování ve vesnické turisticePrahaInstitut výchovy a vzdělávání Ministerstva zemědělství ČR199680-7105-128-4ZSTŘÍBRNÁ, M.Venkovská turistika a agroturistikaPrahaProfi Press200580-86726-14-2ZPOUROVÁ, M.AgroturistikaV PrazeČeská zemědělská univerzita, Provozně ekonomická fakulta ve vydavatelství Credit200280-213-0965-2ZAgroturistika : Možnosti rozvoje a perspektiva v České republicePrahaČZU200080-213-0672-6DMCCOOL, S F. -- MOISEY, R N.Tourism, recreation, and sustainability : linking culture and the environmentWallingfordCABI Publishing20010-85199-505-5DGETZ, D. -- CARLSEN, J. -- MORRISON, A.The family business in tourism and hospitalityWallingfordCABI Publishing20030-85199-808-9DFONT, X. -- BUCKLEY, R.Tourism ecolabelling : certification and promotion of sustainable managementWallingfordCABI Publishing20010-85199-506-3

Požadavky

ZkouškaZkouška se skládá z písemné a ústní části. Písemnou část představuje test ve formě otázek a krátkých odpovědí. Min. úspěšnost 60%.

Garant

Ing. Vladimír Mikule, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Iva Jiskrová, Ph.D.Ing. Vladimír Mikule, Ph.D.Ing. Libor Sládek, Ph.D.Ing. Eva Sobotková, Ph.D.