Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace výpočetní techniky v zemědělství (AVTZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AVTZ - Aplikace výpočetní techniky v zemědělství, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do výpočetní techniky, historie PC. Význam výpočetní techniky pro zemědělskou praxi (dotace 2/3) a.Hlavní části počítače, periferieb.Principy operačních a řídících systémůc.Sítě2.Aplikační, presentační a informační software (dotace 6/21) a.Textové editoryb.Tabulkové procesoryc.Počítačová prezentaced.Informační systémy3.Zpracování, ochrana a zálohování dat. E-bussines. (dotace 1/0) a.Bezpečnost sítí.b.Obchodování v síťovém prostředí.4.Prostředí a služby datových sítí. Základy tvorby WWW stránek - prezentace na Internetu (dotace 1/12) a.Služby veřejných datových sítí (FTP, WWW, el. pošta)b.Informační a databázové službyc.Základy tvorby WWW stránek - jazyky HTML, XHTML, XML, DHTML5.Zemědělský software (dotace 4/6) a.Software pro rostlinnou produkcib.Software pro chov a šlechtění zvířat (plemenářství)

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práceOborově specifické kompetence: -Schopnost využívat výpočetní techniku a její pomocí ovlivňovat technologické procesy pěstování polních plodin.-Student bude umět zhodnotit efektivitu nasazení aplikací v konkrétních podmínkách podniku-Student bude umět zpracovat a analyzovat provozní i experimentální data a připravit z nich relevantní výstupy pomocí volně dostupných aplikací.-Student získá schopnost orientovat se v nabídce softwarových a hardwarových produktů využitelných v zemědělské výrobě a navazujících odvětvích-Vybrané komerční programy bude student schopen ovládat na úrovni pokročilého uživatele.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZCERKAL, R. -- FAJMAN, M.Aplikace výpočetní techniky v zemědělstvíPrahaGrada Publishing, a.s.2012978-80-247-4549-7ZNAVRÁTIL, P.Informatika a výpočetní technika - kompendiumKralice na HanéComputer Media200680-86686-57-4DBILLO, J.Excel for Scientists and EngineersNew JerseyWiley2007978-0-471-38734-3

Požadavky

Podmínkou pro úspěšné ukončení předmětu bude nejméně 75% účast na cvičeních a složení závěrečného písemného testu. Test bude sestaven z otázek, které budou vycházet z dílčích témat probraných na přednáškách i cvičeních a na jeho vypracování bude vyhrazena doba 30 minut. Minimum pro ukončení předmětu je dosažení 80% z celkového počtu bodů.

Garant

doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Antošovskýdoc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.doc. Ing. Martin Fajman, Ph.D.Ing. Ondřej Polákdoc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D.doc. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.