Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace výpočetní techniky v zemědělství 1 K (AVTZ1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AVTZ1K - Aplikace výpočetní techniky v zemědělství 1 K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Aplikační a presentační software (dotace 2/4) a.Textové editoryb.Tabulkové procesoryc.Počítačová prezentace2.Základy tvorby WWW stránek - prezentace na internetu (dotace 0/2) a.Základy tvorby WWW stránek - jazyky HTML, XHTML, XML, DHTML.3.Zemědělský software (dotace 0/2) a.Software pro rostlinnou produkcib.Software pro chov a šlechtění zvířat (plemenářství)

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Schopnost orientovat se v nabídce softwarových a hardwarových produktů využitelných v zemědělské výrobě a navazujících odvětvích-Schopnost ovládat vybrané komerční programy na úrovni pokročilého uživatele-Schopnost připravit z dat relevantní výstupy pomocí volně dostupných aplikací-Schopnost zhodnotit efektivitu nasazení aplikací v konkrétních podmínkách podniku-Schopnost zpracovat a analyzovat provozní i experimentální data

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZCERKAL, R. -- FAJMAN, M.Aplikace výpočetní techniky v zemědělstvíPrahaGrada Publishing, a.s.2012978-80-247-4549-7ZNAVRÁTIL, P.Informatika a výpočetní technika - kompendiumKralice na HanéComputer Media200680-86686-57-4ZBILLO, J.Excel for Scientists and EngineersNew JerseyWiley2007978-0-471-38734-3

Požadavky

Podmínkou pro úspěšné ukončení předmětu bude účast na přednášce a cvičení a složení závěrečného písemného testu. Test bude sestaven z otázek, které budou vycházet z dílčích témat probraných na přednášce i cvičení a na jeho vypracování bude vyhrazena doba 30 minut. Minimum pro ukončení předmětu je dosažení 80% z celkového počtu bodů.

Garant

doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Antošovskýdoc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.doc. Ing. Martin Fajman, Ph.D.doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D.doc. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.