Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biotechnologie krmných a potravinových zdrojů (BIKPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BIKPZ - Biotechnologie krmných a potravinových zdrojů, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Biotechnologie (dotace 4/4) a.Vymezení pojmu, současný stavb.Využití biotechnologií v živočišné výrobě a ve výživě zvířat2.Zákon o krmivech (dotace 2/2) a.Aplikace zákona, značení krmivb.GMO3.Získávání netradičních zdrojů bílkovin a jejich použití ve výživě zvířat (dotace 4/4)4.Plísně a mykotoxiny v krmivech (dotace 2/2)5.Využití růstově stimulačních a biologicky aktivních látek (dotace 4/4) a.Aminokyselinyb.Ionoforní antibiotika, probiotika6.Enzymy (dotace 4/4) a.Využití jako silážních přísadb.Úprava krmiv pomocí enzymůc.Přímá aplikace do krmných dávek7.Aditiva hormonálního charakteru (dotace 4/4) a.S pufračními účinkyb.Hormonálního charakteru

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-etické závazky-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-schopnost řešit problémyOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat poznatky biotechnologií v humánní výživě-Schopnost posoudit možnosti biotechnologií při výrobě krmiv a potravin-Schopnost práce s informačními zdroji.-Znalost managementu výzkumu, vývoje a inovací-Znalost moderních biotechnologií u živočichů

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSCHNEIDEROVÁ, P.Biotechnologie v živočišné výrobě /současnýstav/: Biotechnology in animal production /actual situation/PrahaÚstav zemědělských a potravinářských informací199980-7271-043-5ZBiotechnology in the feed industryNottinghamNottingham University Press2000ZPETRUŽELA, L. -- KAŠTÁNKOVÁ, J.Biotechnologie : věda pro 3. tisíciletíPrahaHorizont198980-7012-014-2ZKERESTEŠ, J.Biotechnológie, výživa a zdraviePovažská BystricaIng. Ján Keresteš2009978-80-970205-9-0ZŠILHÁNKOVÁ, L.Mikrobiologie pro potravináře a biotechnologyPrahaAcademia200280-200-1024-6ZCUSTERS, R. a kol.Průvodce biotechnologiemi : biotechnologie v zemědělství a potravinářstvíPrahaAcademia200680-200-1350-4DBiotechnology for Livestock Production : Prepared by the Animal Production and Health Division, FAONew YorkPlenum Press19890-306-43206-4DBiotechnology 2001, České Budějovice 25th-26th September 2001České BudějoviceJihočeská univerzita České Budějovice200180-85645-43-2DFARKAŠ, J.Biotechnológia vínaBratislavaAlfa1983DWEGSCHEIDER, Z.Biotechnologie -- příležitost pro agrární sektorFirma a konkurenční prostředí 2004 - Sekce 2. Úloha podniku v udržitelném rozvoji regionůBrno214--220DMAREČEK, J. -- SYCHRA, L.Ekologický chov prasat s využitím enzymatických biotechnologiíNové trendy a poznatky v chovu prasat a drůbežeBrno4--8

Požadavky

Zkouška ústní v délce 30-45 minut, požadováno minimálně 60 % správných odpovědí.

Garant

doc. Ing. Pavel Veselý, CSc.

Vyučující

Mgr. Ing. Eva Mrkvicová, Ph.D.doc. Ing. Pavel Veselý, CSc.