Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie anorganická a organická - CV K (CAO-CK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CAO-CK - Chemie anorganická a organická - CV K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Praktická laboratorní cvičení (dotace 0/5) a.Základy laboratorní techniky analytické chemie kvalitativní: důkazy kationtů a aniontů.b.Základy laboratorní techniky odměrného stanovení: neutralizační analýza.c.pH a jeho měření.d.Vybrané reakce halogen-, hydroxy- a dusíkatých derivátů.e.Kvalitativní a kvantitativní reakce karbonylových sloučenin a sacharidů.f.Vybrané reakce karboxylových kyselin a jejich derivátů.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti v základních instrumentálních postupech v analýze organických látek-Schopnost provádět chemické výpočty aplikací matematických metod-Schopnost provádět praktické chemické laboratorní techniky-Znalosti základních pravidel pro stanovení pH roztoků-Znalosti o praktickém způsobu kvantitativní a kvalitativní analýzy vzorku

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHRDLIČKA, P. -- STŘELCOVÁ, M.Chemie obecná a anorganická : (laboratorní cvičení)BrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2004978-80-7375-442-632010ZABSOLÍNOVÁ, H.Organická chemie - cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200280-7157-573-9DPELCOVÁ, P.Názvosloví anorganických sloučenin a chemické výpočtyBrnoES MZLU Brno2009978-80-7375-314-6DFIKR, J. -- KAHOVEC, J.Názvosloví organické chemieOlomoucRubico200580-7346-017-3

Požadavky

Zápočet. Pro zápočet je požadována účast na cvičení. Upřesnění podmínek uvádí podrobný sylabus cvičení daného akademického roku.

Garant

doc. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.

Vyučující

Ing. Helena Absolínovádoc. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.Ing. Pavel Švec