Předmět Analýza potravin - CV (CAP-C)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CAP-C - Analýza potravin - CV, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Potenciometrické stanovení askorbové kyseliny (dotace 0/4)2.Spektrofotometrické stanovení chininu (dotace 0/4)3.Stanovení čísla kyselosti tuků (dotace 0/4)4.Polarimetrické stanovení obsahu sacharosy v hořké čokoládě (dotace 0/4)5.Stanovení sušiny a stupně kyselosti mlýnských výrobků (dotace 0/4)6.Potenciometrické stanovení titrovatelných kyselin (dotace 0/4)7.Stanovení chloridů v mléce a minerálních vodách (dotace 0/8)8.Refraktometrické stanovení sušiny (dotace 0/4)9.Stanovení dusičnanů v zelenině a ve vodách (dotace 0/4)10.Stanovení acetylsalicylové kyseliny (dotace 0/4)11.Stanovení potravinářských barviv v nápojích a cukrovinkách (dotace 0/4)12.Stanovení oxidu siřičitého ve víně (dotace 0/4)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Rozšíření znalostí z oblasti optimalizace podmínek chemické analýzy-Schopnost praktické aplikace chemických a instrumentálních metod při analýze potravin-Schopnost správné volby metody vyhodnování experimentálních dat-Zodpovědnost za správnou volbu použité metody při analýze potravin
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Rozšíření znalostí z oblasti optimalizace podmínek chemické analýzy-Schopnost praktické aplikace chemických a instrumentálních metod při analýze potravin-Schopnost správné volby metody vyhodnování experimentálních dat-Zodpovědnost za správnou volbu použité metody při analýze potravin
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKUBÁŇ, V. -- KUBÁŇ, P.Analýza potravinBrnoAF MZLU Brno2007978-80-7375-036-7ZJANČÁŘ, L. -- JANČÁŘOVÁ, I.Analytická chemie - Laboratorní cvičeníBrnoMasarykova univerzita199780-210-1579-9DDAVÍDEK, J.Laboratorní příručka analýzy potravinPrahaSNTL1977
Požadavky
Zápočet.Pro zápočet je požadováno absolvování všech laboratorních úloh a odevzdání protokolů z úloh.Zápočtový test - 70% úspěšnost, délka trvání testu 50 minut.Zápočet z laboratorního cvičení je podmínkou účasti na zkoušce.
Garant
Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
Vyučující
Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.