Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bioelektrochemie (CBIE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBIE - Bioelektrochemie, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základy elektrochemie a vymezení pojmu bioelektrochemie. Mezinárodní bioelektrochemické společnosti. Vydávaná bioelektrochemická periodika. (dotace 2/0)2.Transport elektronů v biologickém systému (membrány, fotosystém, mitochondrie. (dotace 2/0)3.Biomembrány,modely membrán. (dotace 2/0)4.Bioenergetika a buněčná signalizace, předávání signálu v buňce. (dotace 2/0)5.Fotobioelektrochemie. (dotace 2/0)6.Biosenzory a bioelektronika. (dotace 2/0)7.Vliv magnetického a elektrického pole na biologické systémy. (dotace 2/0)8.Biomedicinální aplikace bioelektrochemie. (dotace 2/0)9.Biokoroze. (dotace 2/0)10.Využití nanotechnologie a nanonomateriálů v bioelektrochemii. (dotace 2/0)11.Molekulové modelování a využití počítačů. (dotace 2/0)12.Základní metody a postupy pro bioelektrochemický výzkum. (dotace 2/0)13.Využití povrchů modifikovaných mikročástic pro analýzu biomolekul. (dotace 2/0)14.Biotechnologické aplikace. (dotace 2/0)15.Praktická laboratorní cvičení. (dotace 0/42) a.Využití magnetických mikročástic pro analýzu nukleových kyselin.b.Studium základního elektrochemického chování nukleových kyselin, redukční a oxidační signály.c.Ultrasenzitivní detekce nukleových kyselin na rtuťových a pevných elektrodách.d.Redoxní a Brdičkova reakce proteinů.e.Katalytické vylučování vodíku v negativních potenciálech -- pík H.f.Využití technologie avidin-biotin pro bioanalýzu.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-odhodlání k úspěchu-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-tvorba projektů a jejich management-týmová práce-uvědomění si konceptu kvality-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Management výzkumné i komerční laboratoře-Schopnost analýzy komplexních dat-Schopnost experimentální práce-Schopnost vyhledávat a zpracovávat odbornou literaturu-Znalosti laboratorních instrumentálních metod

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDKlouda P., Moderní analytické metody, Ostrava: Pavel Klouda. 132 pp., 2003.DKodíček M, Karpenko V., Biofysikální chemie, Praha: Academia. 337 pp., 2000.DKodíček M, Valentová O., Laboratorní cvičení z biochemie, Olomouc: Nakladatelství Olomouc, s. r. o. 203 pp., 2000.DMarkušová K., Elektrochemické metódy, Košice: Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. 150 pp., 2000.DSkládal P., Biosensory, Brno: Masarykova univerzita. 149 pp., 1999.DVoet D, Voetová J. G., Biochemie, Praha: Victoria publishing, a. s. 1325 pp., 1995.DWang J., Analytical electrochemistry, New York: VCH Publishing 198 pp., 1994.

Požadavky

Zúčastnit se všech laboratorní cvičení.Ústní zkouška.

Garant

prof. Ing. René Kizek, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. René Kizek, Ph.D.