Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemické metody speciální (CBIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBIM - Biochemické metody speciální, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Technika odběru vzorků biologického materiálu a jeho příprava k biochemickému rozboru. (dotace 2/0) a.homogenizaceb.robotizacec.automatizace2.Základní typy chromatografických metod (dotace 4/0) a.kapalinová chromatografieb.plynová chromatografiec.iontová chromatografie3.Elektorforetické metody. (dotace 2/0) a.gelová elektroforézab.kapilární elektroforézac.čipová elektroforéza4.Imunochemické metody. (dotace 2/0) a.ELISAb.RIAc.možnosti imunologických metod5.Elektrochemické metody. (dotace 2/0) a.základy elektrochemieb.rtuťové elektrodyc.pevné elektrody6.Kinetika enzymových reakcí. (dotace 2/0) a.charakteristika enzymůb.enzymová kinetika7.Praktická laboratorní cvičení (dotace 0/42) a.Studium vlivu těžkých kovů na růst a vývoj kukuřice.b.Stanovení sirných látek pomocí vysoko-účinné kapalinové chromatografie s elektrochemickou detekcí.c.Analýza sekundárních metabolitů u rostlin s ohledem na isoflavony.d.Biosenzory pro analýzu DNA a proteinů.e.Iontově selektivní elektrody a studium enzymové aktivity .f.Základní postupy izolace a charakterizace nukleových kyselin a proteinů.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-odhodlání k úspěchu-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-týmová práce-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Management výzkumné i komerční laboratoře-Schopnost analýzy komplexních dat-Schopnost experimentální práce-Schopnost navrhnout a vést laboratorní experiment-Schopnost porozumět a pracovat se základními statistickými veličinami popisující experimentální výsledky-Schopnost stanovení aktivity enzymů ve vzorku a enzymové kinetiky-Schopnost vyhledávat a zpracovávat odbornou literaturu-Znalosti laboratorních instrumentálních metod -Znalosti základních instrumentálních metod a jejich využití v biochemii

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKODÍČEK, M. -- KARPENKO, V.Biofysikální chemiePrahaAcademia200080-200-0791-1ZKODÍČEK, M. -- VALENTOVÁ, O.Laboratorní cvičení z biochemieNakladatelství Olomouc, s.r.o.200080-7182-104-7ZZEHNÁLEK, J.Biochemie : cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200180-7157-522-4

Požadavky

Praktické cvičení je ukončeno písemným zápočtem (10 otázek, 40 min., nutná úspěšnost 60%). Celý předmět potom písemnou (10 otázek 40min, nutná úspěšnost 60%) a ústní zkoušku (3 otázky, nutná úspěšnost 60%). Celkovou známku tvoří z 30% zápočet, z 40% písemný test a z 30% ústní zkouška.

Garant

prof. Ing. René Kizek, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D.prof. Ing. René Kizek, Ph.D.RNDr. Ondřej Zítka, Ph.D.