Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemie v OH - CV K (CBIOH-CK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBIOH-CK - Biochemie v OH - CV K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Praktické laboratorní cvičení. (dotace 0/5) a.Technika odběru vzorků biologického materiálu a jeho příprava k biochemickému rozboru.b.Studium bílkovin.c.Studium enzymů.d.Studium lipidů a nukleových kyselin.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat znalost principů látkových a energetických přeměn v organizmech.-Schopnost Izolace biologických makromolekul (DNA, bílkovin, …).-Schopnost porozumět a pracovat se základními statistickými veličinami popisující experimentální výsledky.-Schopnost stanovení aktivity enzymů ve vzorku.-Získání základních znalostí o metodách chromatografie a elektroforézy.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZZEHNÁLEK, J.Biochemie : cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200580-7157-867-3DKODÍČEK, M. -- VALENTOVÁ, O.Laboratorní cvičení z biochemieNakladatelství Olomouc, s.r.o.200080-7182-104-7

Požadavky

Zápočet.Pro zápočet je požadována účast na laboratorním cvičení, zvládnutí zadaných úloh a vypracování protokolu.

Garant

prof. Ing. René Kizek, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. René Kizek, Ph.D.