Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemické pokročilé praktikum (CBIPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBIPP - Biochemické pokročilé praktikum, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Příprava biologického vzorku. (dotace 1/0)2.Biochemické separační techniky. (dotace 2/0)3.Imunologické metody. (dotace 4/0)4.Využití spektrálních metod v biochemii. (dotace 2/0)5.Hmotnostní spektrometrie při studiu biomakromolekul. (dotace 3/0)6.Genomika, protomika a metabolomika. (dotace 2/0)7.Praktická laboratorní cvičení. (dotace 0/84) a.Dvourozměrná elektroforéza buněčných lyzátů.b.Sekvenování nukleových kyselin pomocí enzymatické metodyc.Enzymová imunoanalýza - ELISAd.Izolace a metabolická charakterizace mitochondrií.e.Izolace mRNA a reverzní transkripce (RT-PCR).f.Izolace DNA plazmidů, základy klonování.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-odhodlání k úspěchu-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-tvorba projektů a jejich management-týmová práce-uvědomění si konceptu kvality-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Management výzkumné i komerční laboratoře-Schopnost analýzy komplexních dat-Schopnost experimentální práce-Schopnost vyhledávat a zpracovávat odbornou literaturu-Znalosti laboratorních instrumentálních metod

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZVOET , D. -- VOETOVÁ , J.BiochemieVictoria publishing199580-85605-44-9DGarrett R.H., Gaisham CH.M.. Biochemistry, Saunders College Publishing, 1090 pp., 1995.DLehninger A.L., Nelson D.L., Cox M.M., Principles of Biochemistry, New York: Worth Publishers, Publishing 1010 pp., 1993DMcKee, Trudy., Biochemistry:an introduction, McGraw-Hill, 620 pp., 1999.DWang J., Analytical electrochemistry, New York: VCH Publishing 198 pp., 1994.

Požadavky

zkouška

Garant

prof. Ing. René Kizek, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. René Kizek, Ph.D.