Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Choroby zájmových zvířat (CZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CZZ - Choroby zájmových zvířat, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Specifika medicíny zvířat zájmových chovů a základní metodické postupy diagnostiky chorob. (dotace 2/2)2.Základní onemocnění králíků - mor, myxomatoza, pastereloza, kokcidióza a další parazitózy (dotace 4/2)3.Infekční onemocnění psů a koček (dotace 4/0)4.Základní neinfekční nemoci psů a koček. (dotace 4/0)5.Vakcinační a antiparazitární programy u zájmových zvířat (dotace 2/2)6.Základní zdravotní problémy morčat, potkanů a dalších drobných savců. (dotace 2/2)7.Základní nemoci ptáků zájmových chovů. (dotace 2/0)8.Specifika nemocí plazů. (dotace 2/0)9.Specifika medicíny zájmově chovaných přežvýkavců. (dotace 2/0)10.Exkurze do chovu zájmových či exotockých zvířat. (dotace 0/4)11.Praxe/exkurse v ordinaci pro malá zvířata. (dotace 0/4)12.Laboratorní (zejména parazitologická) diagnostika (dotace 0/6)13.Prezentace konkrétních pacientů. (dotace 0/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Hodnocení welfare zájmových zvířat-Hodnocení zdravotního stavu zájmových zvířat-Posouzení mikroklimatických parametrů prostředí-Prevence infekčních a neinfekčních chorob zájmových zvířat-Schopnost popsat nejčastější choroby zájmových zvířat a preventivní opatření proti nim.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Hodnocení welfare zájmových zvířat-Hodnocení zdravotního stavu zájmových zvířat-Posouzení mikroklimatických parametrů prostředí-Prevence infekčních a neinfekčních chorob zájmových zvířat-Schopnost popsat nejčastější choroby zájmových zvířat a preventivní opatření proti nim.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSVOBODA, M. a kol.Nemoci psa a kočky. : I. dílBrnoNoviko2008978-80-86542-18-8DNIEMAND, H., SUTER, P., Klinická praxe u psa, Bratislava M a M, 1996DSVOBODA, M. a kol., Infekční choroby psa a kočky, Brno, 1996DSVOBODOVÁ, J., SVOBODA, M. a kol., Klinická parazitologie psa a kočky, Brno, 1995

Požadavky

písemná, příp. ústní zkouška

Garant

doc. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.

Vyučující

doc. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.