Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dendrologie aplikovaná (DENAP-D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DENAP-D - Dendrologie aplikovaná, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Morfologie, taxonomie, chorologie a ekologie dřevin s hlavním zaměřením na domácí porostotvorné dřeviny a druhy volné krajiny. Možnost využití těchto druhů pro původní společenstva, náhradní společenstva i lesní porosty. Ohrožené a zákonem chráněné druhy dřevin ČR. Historický vývoj druhového složení společenstev dřevin na území ČR. Introdukce, nejčastěji introdukované druhy stromovitého a keřovitého vzrůstu s jejich možnou perspektivou využití pro tvorbu krajiny. Zvýrazněno je především využití konkrétních druhů dřevin a jejich specifických vlastností pro výsadby v intravilánu, v imisních oblastech, prvcích ÚSES, břehových porostech, ochranných lesních pásech, větrolamech, protierozních pásech, zpevňovacích pásech, protihlukových a protiimisních pásech, melioracích, rekultivacích, lignikulturách a energetických porostech, apod. Praktické poznávání vybraných druhů dřevin (dotace 0/0)

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDBean W.J., Trees and Shrubs Hardy in the British Isles, I-IV, John Murray, London 1980. DHieke, K., Lexikon okrasných dřevin, 1. vyd. Praha : Helma, 1994DHieke, K., Praktická dendrologie, 1. vyd. Praha : SZN, 1978. 2 sv DKoblížek J., Jehličnaté a listnaté dřeviny našich zahrad a parků, Sursum, Tišnov 2000, 445 s.DKrüssmann, G., Evropské dřeviny , SZN, Praha, 1978DÚradníček, L., Maděra, P. a kol., Dřeviny České republiky. matice lesnická, Písek, 2001, 333 s.

Požadavky

ústní zkouška

Garant

prof. Dr. Ing. Petr Maděra

Vyučující

prof. Dr. Ing. Petr Maděra