Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Facility management (FAMNG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAMNG - Facility management, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Facility management (FM) jako součást moderního managementu. (dotace 4/4) a.Facility management a nové aktivity v podnikové praxi.b.Komplexní systém Facility managementu jako jeden z předpokladů zvyšování výkonnosti podniku.c.Facility management jeho zavádění v rámci malých a středních podniků.d.Outsourcing - oblast podpůrných činností.e.Benchmarkingové studie a balanced scorecard ve Facility managementu.f.Funkce Facility managera v rámci řízení podniku; facility manager a metody ekonomického rozhodování; facility manager a vdělávání.2.Facility management a legislativa. (dotace 2/2) a.Facility management a nejdůležitější zákonná legislativa.b.Facility management a ČSN EN 15221.3.Vybrané činnosti facility managementu. (dotace 4/4) a.Zavádění principů manažerského řízení do podpůrných činností.b.Zdroje "3P" a podpůrné procesy (pracovníci, prostory, procesy).c.Nástroje a opatření Facility managementu.d.Facility management a uspořádání pracoviště.e.Facility management a developerské projekty.f.Význam správy a údržby majetku.g.Administrativní - kancelářské služby.h.Facility management a integrovaný management.i.Prostorový management ve facility managementu.j.Energetický management ve facility managementu.k.Managemet jakosti a Facility management.4.Krizový management, analýza a hodnocení rizik ve Facility managementu. (dotace 2/2) a.Povinnosti v prevenci rizik.b.Identifikace nebezpečí a ohrožení.c.Posouzení požadavků závazné legislativy.d.Minimalizace rizik, matice rizika, posouzení bezpečnosti systému a rizik.e.Systém řízení rizik při poskytování služeb Facility managementu.5.Facility management a informační technologie. (dotace 2/2) a.Informační systémy facility managementu.b.Vliv informačních systémů na řízení Facility managementu podniku.6.Stavební konstrukce a materiály. (dotace 8/8) a.Členění stavebních konstrukcí.b.Nosné konstrukce.c.Nenosné konstrukce.7.Technická zařízení budov (dotace 6/6) a.Kanalizace a vodovody.b.Plynovody.c.Elektrorozvody.d.Vytápění.e.Větrání a vzduchotechnika.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-tvorba projektů a jejich management-týmová práceOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikace integrovaného řízení-Schopnost identifikovat metodologické aspekty tvůrčího myšlení-Schopnost komunikovat s pracovním týmem-Schopnost uplatňovat manažerské nástroje v praxi-Znalost principů aplikace facility managementu

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZVYSKOČIL, V K. -- ŠTRUP, O. -- PAVLÍK, M.Facility management a Public private partnershipPrahaProfessional Publishing2007978-80-86946-34-4ZSOMOROVÁ, V.Facility management – metóda efektivného spravovania budovBratislavaSTU2006ZVYSKOČIL, V K. -- KUDA, F. a kol.Management podpůrných procesů : facility management[Praha]Professional Publishing2011978-80-7431-046-1ZVYSKOČIL, V K. -- ŠTRUP, O.Podpůrné procesy a snižování režijních nákladů: (facility managemen)PrahaProfessional Publishing200380-86419-45-2ZVYSKOČIL, V. -- ŠROUP, O.Podpůrné procesy a snižování režijních nákladů(Facility management)PrahaProfesional Publishing200380-86419-45-2ZŠTRUP, O. -- VYSKOČIL, V.procesy a snižování režijních nákladů(Facility management)Praha Profesional Publishing200380-86419-45-2

Požadavky

Ukončení předmětu je formou zápočtu a zkoušky z tématických okruhů, které byly probírány v průběhu semestru. Pro udělení zápočtu je nutná minimálně 75% účast na cvičeních. Další podmínkou je odevzdaný projekt a úspěšně napsaný test.Předmět je ukončen zkouškou, která má dvě části. První písemná část je formou obhajoby projektu. Poté co student úspěšně složí písemnou část alespoň na 60 %, pokračuje ústní zkouškou. Následuje rozprava se zkoušejícím o konkrétním tématický okruhu, který byl v průběhu semestru probírán.Předmět je ukončen ústní zkouškou. Student si vylosuje tématický okruh. Poté má čas na přípravu. Po úspěšném složení zkoušky je mu známka zapsána do indexu / UISu. Výsledná známka ze zkoušky se skládá ze známek z ústní části a obhajoby projektu v poměru 60:40.

Garant

Ing. Bc. Petr Junga, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bc. Petr Junga, Ph.D.