Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Farmové chovy zvěře (FCHZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FCHZ - Farmové chovy zvěře, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Chov jelenovitých (dotace 16/16) a.Historie a současnost farmových chovů jelenovitých.b.Nejčastěji chované druhy jelenovitých a zásady péče o ně.c.Požadavky uvedených druhů na jednotlivé složky chovatelského prostředí.d.Význam farmového chovu jelenovitých jako prostředku k péči o obtížně využitelné travní porosty.2.Chov bizona a zubra (dotace 4/4) a.Současná situace v chovu zubrů a bizonů.b.Požadavky uvedených druhů na jednotlivé složky chovatelského prostředí.c.Význam farmového chovu uvedených druhů jako prostředku k jejich záchraně a rozšiřovaní početních stavů.3.Chov antilop (dotace 2/2) a.Současná situace v chovu antilop.b.Požadavky nejčastěji chovaných druhů na jednotlivé složky chovatelského prostředí.c.Význam farmového chovu antilop jako alternativy k chovu skotu.4.Chov muflona (dotace 2/2) a.Současná situace v chovu muflona a jeho požadavky na jednotlivé složky chovatelského prostředí.b.Specifický význam farmového chovu muflona v naší republice.5.Chov prasete divokého (dotace 2/2) a.Současná situace v chovu prasete divokého a jeho požadavky na jednotlivé složky chovatelského prostředí.b.Význam hygienických aspektů farmového chovu prasete divokého.6.Chov pštrosa (dotace 2/2) a.Současná situace v chovu pštrosa a jeho požadavky na jednotlivé složky chovatelského prostředí.b.Význam a uplatnění jednotlivých produktů jeho chovu na našem trhu.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-schopnost řešit problémyOborově specifické kompetence: -Schopnost posoudit vhodnost ustájení jelenovitých, muflona, prasete divokého a zajíce-Znalosti o chovatelských podmínkách a standardech pro jelenovité, muflona, prase divoké a zajíce-Znalosti o produkci masa jelenovitých, muflona, prasete divokého a zajíce-Znalosti o způsobech chovu jelenovitých, muflona, prasete divokého a zajíce-Způsobilost chovat jelenovité, muflona, prase divoké a zajíce

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBARTOŠ, L. a kol.Biologie jelenovitých : sborník z celostátního semináře konaného ve dnech 19. a 20. června 2000 v HranicíchPrahaAsociace farmových chovů jelenovitých České republiky2000ZŠILER, J. -- BARTOŠ, L. -- HERRMANN, H.Farmové chovy jelenovitýchPrahaÚstav zemědělských a potravinářských informací1996ZBuffalo producer''s guide to management & marketingFt. PierreNational Buffalo Association199009601792-2-4ZTOMICZEK, H. -- TURCKE, F.Mufloní zvěřVimperkVÍKEND2007978-80-86891-70-5ZWOLF, R.Rukověť chovu a lovu černé zvěřePísekMatice lesnická200080-86271-03-X

Požadavky

Povinná účast na všech cvičeních minimálně 80 %.Povinná účast na terénních cvičeních 100 %.Odevzdání seminární práce.Předmět je ukončen písemnou a ústní zkouškou. Písemná zkouška trvá 60 minut a podílí se na celkovém výsledku 50 %. Ústní zkouška trvá 30 minut a podílí se na celkovém výsledku rovněž 50 %. V obou částech je požadována úspěšnost minimálně 60 %.

Garant

prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.

Vyučující

Ing. Daniel Falta, Ph.D.prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.