Předmět Hodnocení zemědělských produktů (HOZP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HOZP - Hodnocení zemědělských produktů, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Ošetření obilovin po sklizni a jejich nákup (dotace 2/4)2.Hodnocení jakosti obilovin (dotace 2/4)3.Hodnocení pseudocereálií (dotace 2/0)4.Nákup a hodnocení luskovin a olejnin (dotace 4/2)5.Nákup a hodnocení okopanin, požadavky zpracovatelů (dotace 2/2)6.Hodnocení pochutin (dotace 2/2)7.Nákup a hodnocení syrového kravského mléka. Rozdíly mezi druhy mlék (dotace 4/4)8.Využití instrumentální analýzy při kontrole syrového mléka (dotace 2/2)9.Vnitřní a vnější vlivy na kvalitu jatečných zvířat a masa (dotace 2/2)10.Nákup jatečných zvířat (dotace 2/2)11.Ekologické zemědělství (dotace 2/2)12.Welfare hospodářských zvířat (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost rozhodovat-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Nést odpovědnost za nákup a hodnocení kvality surovin rostlinné i živočišné produkce-Schopnost identifikovat nebezpečí v potravině-Schopnost navržení metod pro hodnocení zemědělských produktů-Znalost metod hodnocení zemědělských produktů-Způsobilost posouzení kvality surovin zemědělské produkce
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost rozhodovat-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Nést odpovědnost za nákup a hodnocení kvality surovin rostlinné i živočišné produkce-Schopnost identifikovat nebezpečí v potravině-Schopnost navržení metod pro hodnocení zemědělských produktů-Znalost metod hodnocení zemědělských produktů-Způsobilost posouzení kvality surovin zemědělské produkce
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKUČEROVÁ, J. -- PELIKÁN, M. -- HŘIVNA, L.Zpracování a zbožíznalství rostlinných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2007978-80-7375-088-6ZKUČEROVÁ, J.Technologie cereáliíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200480-7157-811-8ZSIMEONOVOVÁ, J. -- GAJDŮŠEK, S. -- INGR, I.Zpracování a zbožíznalství živočišných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2003978-80-7157-708-9DHandbook of food products manufacturing : health, meat, milk, poultry, seafood, and vegetablesHoboken, N.JWiley2007978-0-470-12525-02DHandbook of food products manufacturing : principles, bakery, beverages, cereals, cheese, confectionary, fats, fruits, and functional foodsHoboken, NJWiley-Interscience2007978-0-470-12524-31DPRUGAR, J. a kol.Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletíPrahaVýzkumný ústav pivovarský a sladařský ve spolupráci s Komisí jakosti rostlinných produktů ČAZV2008978-80-86576-28-2DSTEINHAUSER, L. a kol.Produkce masaTišnovLast200080-900260-7-9
Požadavky
Zápočet - povinná aktivní účast na cvičení, odevzdání protokolů z praktických cvičení, odevzdání seminární práce. Napsání dvou testů (jeden z rostlinných produktů a jeden z živočišných produktů)se 70% úspěšností. Zkouška - písemnou formou (společně z rostlinných i živočišných produktů) ve vypsaných zkouškových termínech. K úspěšnému hodnocení je nutné získat 65 % z celkového počtu bodů. Celkové ukončení předmětu a získání kreditů zahrnuje aktivní účast na přednáškách a cvičeních, úspěšné hodnocení testů a seminární práce ze cvičení, úspěšné zvládnutí písemné částí zkoušky.
Garant
doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Vyučující
Ing. Radka Daňkováprof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.Mgr. Ing. Vladimír SýkoraIng. Viera Šottníková, Ph.D.prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.