Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hodnocení zemědělských produktů (HOZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HOZP - Hodnocení zemědělských produktů, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Ošetření obilovin po sklizni a jejich nákup (dotace 2/4)2.Hodnocení jakosti obilovin (dotace 2/4)3.Hodnocení pseudocereálií (dotace 2/0)4.Nákup a hodnocení luskovin a olejnin (dotace 4/2)5.Nákup a hodnocení okopanin, požadavky zpracovatelů (dotace 2/2)6.Hodnocení pochutin (dotace 2/2)7.Nákup a hodnocení syrového kravského mléka. Rozdíly mezi druhy mlék (dotace 4/4)8.Využití instrumentální analýzy při kontrole syrového mléka (dotace 2/2)9.Vnitřní a vnější vlivy na kvalitu jatečných zvířat a masa (dotace 2/2)10.Nákup jatečných zvířat (dotace 2/2)11.Ekologické zemědělství (dotace 2/2)12.Welfare hospodářských zvířat (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost rozhodovat-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Nést odpovědnost za nákup a hodnocení kvality surovin rostlinné i živočišné produkce-Schopnost identifikovat nebezpečí v potravině-Schopnost navržení metod pro hodnocení zemědělských produktů-Znalost metod hodnocení zemědělských produktů-Způsobilost posouzení kvality surovin zemědělské produkce

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost rozhodovat-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Nést odpovědnost za nákup a hodnocení kvality surovin rostlinné i živočišné produkce-Schopnost identifikovat nebezpečí v potravině-Schopnost navržení metod pro hodnocení zemědělských produktů-Znalost metod hodnocení zemědělských produktů-Způsobilost posouzení kvality surovin zemědělské produkce

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKUČEROVÁ, J. -- PELIKÁN, M. -- HŘIVNA, L.Zpracování a zbožíznalství rostlinných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2007978-80-7375-088-6ZKUČEROVÁ, J.Technologie cereáliíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200480-7157-811-8ZSIMEONOVOVÁ, J. -- GAJDŮŠEK, S. -- INGR, I.Zpracování a zbožíznalství živočišných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2003978-80-7157-708-9DHandbook of food products manufacturing : health, meat, milk, poultry, seafood, and vegetablesHoboken, N.JWiley2007978-0-470-12525-02DHandbook of food products manufacturing : principles, bakery, beverages, cereals, cheese, confectionary, fats, fruits, and functional foodsHoboken, NJWiley-Interscience2007978-0-470-12524-31DPRUGAR, J. a kol.Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletíPrahaVýzkumný ústav pivovarský a sladařský ve spolupráci s Komisí jakosti rostlinných produktů ČAZV2008978-80-86576-28-2DSTEINHAUSER, L. a kol.Produkce masaTišnovLast200080-900260-7-9

Požadavky

Zápočet - povinná aktivní účast na cvičení, odevzdání protokolů z praktických cvičení, odevzdání seminární práce. Napsání dvou testů (jeden z rostlinných produktů a jeden z živočišných produktů)se 70% úspěšností. Zkouška - písemnou formou (společně z rostlinných i živočišných produktů) ve vypsaných zkouškových termínech. K úspěšnému hodnocení je nutné získat 65 % z celkového počtu bodů. Celkové ukončení předmětu a získání kreditů zahrnuje aktivní účast na přednáškách a cvičeních, úspěšné hodnocení testů a seminární práce ze cvičení, úspěšné zvládnutí písemné částí zkoušky.

Garant

doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radka Daňkováprof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.Mgr. Ing. Vladimír SýkoraIng. Viera Šottníková, Ph.D.prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.