Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hydraulické systémy zemědělských strojů a traktorů (HSZST-D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HSZST-D - Hydraulické systémy zemědělských strojů a traktorů, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Kapaliny v hydraulických mechanismech, provozní vlastnosti kapalin, vliv změny vlastností kapalin na funkci hydraulických mechanismů. (dotace 0/0)2.Hydrostatické převodníky. Axiální pístové hydrostatické převodníky, radiální pístové hydrostatické převodníky. Ostatní hydrogenerátory a motory (dotace 0/0)3.Řídící prvky v hydraulických pohonech. Prvky pro řízení tlaku, průtoku, proporcionální ventily, hydraulické zámky, hydraulické prvky pro zásobu kapalin- akumulátory. Těsnění, vedení hydraulických kapalin a čističe. (dotace 0/0)4.Pneumatické převodníky. Pneumatické generátory a motory, Řídící prvky pneumatických mechanismů. Speciální pneumatické prvky. Pneumatické obvody. (dotace 0/0)5.Hydrostatické pohony, řízení hydrostatických pohonů. Regulace na konstantní průtok, tlak a výkon (dotace 0/0)6.Kombinace hydrostatických a mechanických pohonů. Možnosti automatické regulace hydrostatických pohonů mobilních energetických prostředků. (dotace 0/0)7.Hodnocení hydrostatických a pneumatických pohonů, diagnostika tekutinových mechanismů. (dotace 0/0)

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBAUER, F. -- NOVOTNÝ, A.Hydraulické systémy zemědělských strojůBrnoVysoká škola zemědělská199380-7157-079-6ZMATTHIES, H J. -- RENIUS, K T.Einführung in die Ölhydraulik : mit 27 Tafeln sowie 110 Kurzaufgaben mit LösungshinweisenWiesbadenVieweg+Teubner Verlag2008978-3-8351-0238-5ZHydraulika a pneumatikaISSN 1335-5171ZKOPÁČEK, J.Hydraulika a pneumatika 2001OstravaCZ

Požadavky

Zkouška písemná, ústní.

Garant

prof. Ing. František Bauer, CSc.

Vyučující

prof. Ing. František Bauer, CSc.