Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika v agrobyznysu (INAGB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INAGB - Informatika v agrobyznysu, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Zpracování grafické informace počítačem. (dotace 4/4) a.Principy rastrového a vektorového obrazu.b.Operace s rastrovým obrazem, vlastnosti a možnosti použití.c.Vektorový obraz, vlastnosti, možnosti použití.d.Grafické editory, grafické formáty, konverze.2.Internetové služby a jejich principy a možnosti využití. (dotace 14/12) a.Principy internetových služeb, klient-server, protokoly.b.Služba WWW. Statické dokumenty -- jazyk HTML.c.Formátování pomocí kaskádových stylů. Principy strukturního značkování dokumentů. Webové místo a jeho význam pro prezentaci podniku.d.Přehled ostatních komunikačních technologií. E-technologie. E-business.3.Zabezpečení a přenosy podnikových dat. (dotace 6/6) a.Komprimace a archivace dat. Principy, používané programy, význam pro ukládání a ochranu podnikových dat.b.Principy zabezpečení dat při přenosu -- šifrování, elektronický podpis.c.Škodlivý software, počítačová kriminalita. Antivirové systémy.4.Databázové a informační systémy (dotace 4/6) a.Princip databázových systémů. Relační databáze a její implementace.b.Jazyk SQL.c.Informační systémy podniku -- úvod do analýzy a využití.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita přizpůsobovat se novým situacím-podnikatelský duch-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Student je kompetentní komunikovat s experty v oboru informačních systémů -Student je schopen najít vhodné informační zdroje v rámci agrobyznysu -Student je schopen pracovat v základních oblastech aplikačního softwaru -Student má základní znalosti o způsobech uložení dat v počítači

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZRYBIČKA, J. -- TALANDOVÁ, P.Informatika pro ekonomyPrahaAlfa Nakladatelství2009978-80-87197-24-0DPOKORNÝ, J.Databázová abecedaVeletinySCIENCE199880-86083-02-0DPOKORNÝ, J.Databázové systémy a jejich použití v informačních systémechPrahaAcademia199280-200-0177-8DMURRAY, J D. -- VANRYPER, W.Encyklopedie grafických formátů : druhé vydáníPrahaComputer Press199780-7226-033-2DKUNDEROVÁ, L.Internet třetího tisíciletíKonvoj199980-85615-85-1DMIKLE, P.XDHTML: HTML, XHTML, DHTML: úplná přesná referenční příručkaBrnoZONER Press200480-86815-01-3

Požadavky

Předmět je zakončen závěrečným testem realizovaným pomocí eLearningového subsystému UIS. Doba trvání testu je 60 minut. Jsou v něm náhodně vygenerované otázky ze všech základních okruhů daného předmětu. V testu je aplikována korekce hádání, úspěšnost otázek je vyhodnocována počítačem. Pro úspěšné absolvování testu je potřebné získat alespoň 50 % bodů.Na test navazuje ústí část zkoušky, v níž student prokazuje zejména pochopení souvislostí a vazeb mezi jednotlivými okruhy. V ústní části se pracuje s provedeným testem, student má možnost testové odpovědi vysvětlit. Výsledná známka je stanovena jako ohodnocení souhrnu znalostí a schopností prokázaných testem a ústní zkouškou.

Garant

doc. Ing. Dr. Jiří Rybička

Vyučující

Ing. Pavel Haluza, Ph.D.doc. Ing. Dr. Jiří RybičkaIng. Stratos Zerdaloglu