Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Koření a byliny v potravinářských technologiích (KBPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBPT - Koření a byliny v potravinářských technologiích, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do problematiky koření (dotace 2/0) a.Historie kořeníb.Rozdělení podle použité části rostliny2.Legislativa a vyhlášky u kořeninové zeleniny a bylin (dotace 2/0)3.Výběr a příprava koření (dotace 2/0) a.Úprava koření před použitímb.Skladování koření4.Charakteristika koření z platné vyhlášky (dotace 4/0) a.Obsahové látkyb.Vůně, chuť a použitíc.Kombinace s jiným kořením5.Paprika chilli a výrobky z ni (dotace 2/0) a.Charakteristika chilli dle oblasti pěstováníb.Výroba tabascoc.Asijské chilli omáčky6.Kořenící omáčky na sójové bázi (dotace 2/0) a.Sójová omáčka, worchestrová omáčka, tekuté maggib.Kečup, salsa7.Slané kořenící extrakty (dotace 2/0) a.Sůl, charakteristika a druhy solib.Vývarové kostky a drožďové extrakty8.Hořčice, charakteristika a výroba (dotace 2/0) a.Druhy hořčiceb.Přídatné látky při výrobě hořčice9.Směsi koření (dotace 4/0) a.Směsi koření k použití při kuchyňské úpravě masab.Směsi koření používané v pekárenské výroběc.Koření používané při výrobě nápojůd.Oleje a octy s přídavkem koření10.Návštěva podniku zabývajícího se úpravou koření (dotace 2/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Samostatně řešit problémy spojené s uchováním a použitím koření

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Samostatně řešit problémy spojené s uchováním a použitím koření

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDNORMANOVÁ, J.Chuť a vůně kořeníBratislavaGemini, spol.s.r.o.199280-85265-75-3DJILL, N.Bylinky a koření v kuchyniISBN 80-7360-325-XOttovo nakladatelství,s.r.o.2006DBIGGS, M.Velka kniha zeleniny, bylin a ovocePrahaVolvox Globator200480-7207-537-3DKLEŇOVÁ, M.Čítanie o koreníSúkromná tlačiareň Jana KobidováMária Kleňová200480-968601-2-7DSEIDEMANN, J.World spice plantsBerlinSpringer20053-540-22279-0

Požadavky

Závěrečná písemní i ústní zkouška.

Garant

Ing. Viera Šottníková, Ph.D.

Vyučující

MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.Ing. Viera Šottníková, Ph.D.