Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krmivářství (KRM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRM - Krmivářství, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Principy konzervace a skladování krmiv. (dotace 6/0) a.Technologické požadavky na konzervaci a aerobní stabilitu. Technologické postupy.b.Konzervační prostředky a kvalita siláží.2.Silážování hospodářsky významných krmiv. (dotace 4/0) a.Konzervace pícnin a zbytků potravinářského průmyslu.3.Sušení a skladování suchých krmiv. (dotace 4/0) a.Sušení pícnin a skladování senab.Konzervace krmiv horkovzdušným sušením, typy sušáren, sušící režim4.Krmné suroviny, nutriční charakteristiky,úpravy a použití ve VKS (dotace 6/0) a.Nutriční, technologické a fyzikální vlastnosti surovinb.Zakázaná krmiva a látky, platné legislativní předpisy a Vyhlášky5.Skladování krmných surovin a krmných směsí (dotace 2/0) a.Biochemické změny v průběhu skladováníb.Mikroflóra, skladištní škůdci a hygiena krmiv6.Technologie výroby krmných směsí a premixů (dotace 4/0) a.Hlavní technologické operace a postupy ve výrobnách krmných směsí7.Kontrola, expedice krmiv a asiprace VKS (dotace 2/0) a.HACCP a bezpečnost krmných směsí.Deklarace, označování krmných směsí a legislativní předpisy. Aspirace VKS.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti v oblasti managementu a marketingu chovu prasat a drůbeže-Dovednosti v oblasti plánování a optimalizace produkčních procesů v chovu prasat a drůbeže-Schopnost aplikovat znalosti výroby konzervovaných krmiv v praxi-Schopnost aplikovat znalosti výroby krmných směsí v praxi-Schopnost sestavit a optimalizovat krmné směsi pro jednotlivé druhy zvířat-Umět doporučit vhodnou technologii sklizně, úpravy a konzervace objemných a jadrných krmiv -Umět posoudit kvalitu krmiv a odhadnout bezpečnost, případné riziko pro krmení

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZZEMAN, L. -- VESELÝ, P. -- RYANT, P. -- SKLÁDANKA, J. -- ZELENKA, J.ŽivinyVýživa a krmení hospodářských zvířat12006ZADAMS, C A.Total nutrition : feeding animals for health and growthNottinghamNottingham University Press20011-897676-94-8DKOPŘIVA, A. a kol.Krmivářský průmyslBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita199880-7157-310-8DMUDŘÍK , Z.Krmivářské poradenstvíPrahaČZU 2002

Požadavky

ZkouškaZkouška se skládá z písemné a ústní části. Písemnou část představuje test ve formě otázek a krátkých odpovědí. Min. úspěšnost 60%.

Garant

prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc.

Vyučující

prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc.Ing. Pavel Horký, Ph.D.Bc. Ing. Ondřej Šťastník